Kunstwerk rotonde Rietlaan/Laan van Welhorst opnieuw in de verf

20 augustus 2009

AMBACHT - De kunstobjecten van kunstenaar Aris de Bakker die in 2007 op de rotonde Rietlaan/Laan van Welhorst zijn geplaatst, moeten opnieuw worden geverfd. De verflaag blijkt niet goed op de ondergrond te hechten en bladdert af.

De objecten zijn gemaakt van Vubonite, een nieuwe kunststof die door de universiteit van Brussel is ontwikkeld. De universiteit onderzoekt momenteel waar het aan ligt. Zodra de resultaten bekend zijn, wordt een verf gezocht die wel goed hecht en kunnen de objecten opnieuw in de verf. De objecten zijn alvast geschuurd. De gemeente hoopt dat ze er binnenkort weer prachtig bij staan.
‘Oost, west, thuis best’ 
De dertien alledaagse ‘voorwerpen’ vormen kleurrijke objecten in een minilandschap. De omwonenden zijn nauw bij het kunstproject betrokken. “Ik heb bij alle omwonenden aangebeld en ze gevraagd mee te denken over de vorm en inhoud van het kunstwerk op de rotonde,” vertelt de Haagse kunstenaar. “Ik wilde de identiteit van De Volgerlanden, vertaald in dagelijks gebruikte voorwerpen, het onderwerp van het minilandschap laten zijn..” De meeste voorwerpen, die genoemd werden, passen in één thema thuis, waar dan ook de titel: ‘Oost, west, thuis best’ uit voort is gekomen. De bewoners van het begeleid wonen project van Stichting Syndion in De Volgerlanden werkten mee aan het inrichten van de rotonde. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.