ASWH wint zonder glans bij Alblasserdam

24 augustus 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde vanmiddag in Alblasserdam de eerste poulewedstrijd in de districtsbeker Zuid I. Op een zonnig sportpark Souburgh voldeden de Ambachters slechts ten dele aan de verwachtingen van de meegereisde aanhang. ASWH won namelijk, maar deed dat zonder het publiek te verwennen met sprankelend voetbal. Helaas kon het niveau van de voorbereiding, waarin vaak prima spel te zien was, niet benaderd worden. De overwinning, 1-3, gaat dus de boeken in als zakelijk.

Trainer Willem Leushuis kon om diverse redenen niet beschikken over Jacob van den Belt, Gerson Rodrigues, Sander Barragan, Wessel de Jager, Stefan van Dam, Ivar Eltenberg en Danny Versluis. Met name links achterin ontstond dus een probleem, want Stefan Lezer, die in de voorbereiding ook enkele keren op die positie speelde, ontbrak eveneens. Assistent-trainer Jeroen Rijsdijk had daarom de voetbalschoenen aangetrokken om de defensie te completeren. Hij speelde met Damiën Vereecken, Leon van Dalen en Antoine Wellens samen. Ronald Ermes stond in het doel, terwijl Giovanni Klaverweide, Joshua Brard, Henk Roeland en Silvino Soares het middenveld bevolkten. Joeri Petrov speelde samen met Bryan Brard in de spits.

ASWH begon zeer behoorlijk aan de wedstrijd, wat resulteerde in twee vroege kopkansen voor Henk Roeland. Deze werden door de Dordtenaar helaas niet benut, waardoor ASWH een snelle voorsprong misliep. Vervolgens werd het spel van ASWH snel minder. De ploeg ging mee in het lage tempo dat Alblasserdam hanteerde en kon daardoor geen bres slaan in de hechte afweer van de thuisploeg. Er ontstond dan ook een gezapige partij voetbal.

Alblasserdam probeerde er af en toe uit te komen, waarbij men lange tijd niet verder kwam dan een schot van ex-ASWH'er Erik Abels in de handen van Ronald Ermes. ASWH bleef de bal rondspelen, maar dit gebeurde vaak traag en onnauwkeurig, waardoor er nauwelijks gevaarlijke aanvallen te zien waren. Bryan Brard was wel in de buurt van een treffer, toen hij na een gewonnen duel alleen voor doelman Ron Kersbergen verscheen, maar de bal naast de goal prikte.

Na iets meer dan een half uur werd het echter toch 0-1. Joshua Brard besloot om maar eens flink door te jagen toen een aanval door het centrum dood leek te lopen. Zijn inzet werd beloond, want hij kreeg de bal uiteindelijk mee en kon die bij Giovanni Klaverweide bezorgen. Die was sneller dan zijn tegenstander en tikte met buitenkant voet de openingsgoal in het doel. Lang kon ASWH echter niet genieten van die voorsprong. De lange spits John van Krimpen kon vrij makkelijk een luchtduel winnen en een medespeler bedienen, die de bal achter de defensie van ASWH stak. Daar was Erik Abels als eerste bij de bal en oog in oog met Ronald Ermes bleef de Ambachter in Alblasserdamse dienst zeer rustig. Hij scoorde dan ook beheerst de 1-1. Met die stand moest ASWH ook de rust in, in de wetenschap dat het na rust toch beter moest.

In de tweede helft kregen beide teams al vlot een kopkans. Beide keren volgens hetzelfde recept, een voorzet van rechts die door een aanvaller op doel werd gekopt. Ronald Ermes was paraat bij de kopbal van Johan de Vries, zijn collega Kersbergen was dat helaas voor ASWH ook na een poging van Bryan Brard op aangeven van Giovanni Klaverweide. ASWH ontsnapte even later, toen Erik Abels een prima kans kreeg. Hij was Ronald Ermes al voorbij, maar Damiën Vereecken redde met een goede defensie actie de meubelen voor ASWH.

Met Brian Leons en Jessey Soares voor Gio Klaverweide en Joeri Petrov ging ASWH het laatste half uur in, met nog altijd een gelijke stand op het bord. De ploeg probeerde het wel en had veel meer balbezit dan Alblasserdam, maar echt grote kansen ontstonden er niet. Silvino Soares kreeg deze wel, toen Brian Leons hem bediende na een voorzet van Jeroen Rijsdijk. Soares schoot echter over. Verder ondernamen diverse ASWH'ers pogingen om Kersbergen te passeren, maar de tweede goal bleef uit. Alblasserdam beperkte zich in die fase alleen nog maar tot tegenhouden en hoopte dat de stand gelijk zou blijven.

Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Damiën Vereecken nam een vrije trap en het was nota bene Jeroen Rijsdijk die deze bij de tweede paal al glijdend tot doelpunt promoveerde. Rijsdijk leverde hiermee het bewijs dat assistent-trainers wel degelijk invloed op een wedstrijd kunnen uitoefenen. De voorsprong was uiteraard verdiend gezien het eenzijdige spelbeeld en gaf ASWH de nodige rust. De Ambachters zochten in het restant naar meer goals. Bryan Brard zag een boogballetje, toen de bal na een afgeslagen corner via Antoine Wellens toevallig voor zijn voeten belandde, net van de lijn worden gekopt. Invaller Ramon Ouwehand trok op rechts nog een keer goed door, maar zocht Bryan Brard in plaats van de vrijstaande Henk Roeland. Roeland kreeg in de slotfase alsnog zijn treffer. Jessey Soares gaf vanaf links een goede voorzet, die door Roeland goed in de goal werd gekopt.

Zo boekte ASWH de vooraf verwachte overwinning en is het dus een stap dichter bij plaatsing voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. Woensdag wacht dan de Ambachtse derby, als IFC naar het veld van ASWH komt. Bij een overwinning doet ASWH dan zeer goede zaken.

Alblasserdam - ASWH 1-3 (1-1)
34. 0-1 Giovanni Klaverweide 38. 1-1 Erik Abels 71. 1-2 Jeroen Rijsdijk 88. 1-3 Henk Roeland

Alblasserdam: Ron Kersbergen; Michael van Rooyen, Ammi Kuyuch, Carsten van Leeuwen, Jorn van Drimmelen; Elias Mourigh (46. Omar Zenzen), Erik Abels, Almir Selimovic, Johan de Vries, Jeffrey Beek (86. Patrick Dijk); John van Krimpen (86. Inam Qulyev)

ASWH: Ronald Ermes; Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Antoine Wellens, Jeroen Rijsdijk; Giovanni Klaverweide (58. Brian Leons), Joshua Brard, Henk Roeland, Silvino Soares (82. Ramon Ouwehand); Joeri Petrov (58. Jessey Soares) en Bryan Brard

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.