Minister ter Horst brengt werkbezoek aan politie Zuid-Holland-Zuid

25 augustus 2009

DRECHTSTEDEN - Mevrouw dr. G. ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft maandag 24 augustus een werkbezoek gebracht aan de politieregio Zuid-Holland-Zuid. De minister heeft met diverse mensen uit de praktijk gesproken om een indruk te krijgen van het dagelijkse politiewerk. Als eerste stond een gesprek met de plaatsvervangend wijkteamchef, buurtagenten, een gebiedsmanager van de gemeente Dordrecht en een wijkmanager van woningbouwvereniging Woonbron op de agenda. Zij gingen in gesprek over de gezamenlijke aanpak van (jeugd)overlast in de wijk Crabbehof. Vanuit het wijkteam is intensief ingezet op het aanpakken van de (jeugd)overlast. Daarnaast zijn vanuit de gemeente en Woonbron diverse overlast beperkende maatregelen genomen.
De minister stapte vervolgens in bij een solosurveillant van de Politie Zuid-Holland-Zuid om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en eventuele beperkingen van eenmenssurveillance (EMS) binnen de politie. Bij EMS gaan agenten van de surveillancedienst niet als duo maar individueel per auto, fiets of motor de straat op. Doel van de EMS is bij te dragen aan een betere spreiding van eenheden door de regio om zo te zorgen voor een betere beschikbaarheid en bereikbaarheid voor burgers. Daarnaast draagt de EMS bij aan een betere zichtbaarheid van de politie op straat en is zo een efficiëntere manier van werken.
Minister Ter Horst ging tot slot in gesprek met een buurtagent uit het centrum van Dordrecht, een officier van justitie, een gebiedsmanager van de gemeente Dordrecht, een winkelier en een burger. Ze spraken over de gezamenlijke aanpak van drankgebruik in de openbare ruimte in het centrum van Dordrecht, zoals het werken met gebiedsontzeggingen en de recente wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Deze wijziging in de APV biedt gemeenten de mogelijkheid gebieden aan te wijzen waar een alcoholverbod geldt. Ter afsluiting maakte de minister samen met een buurtagent een rondgang door het centrum van de stad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.