Zevende Zomerdag: traditie in het zonnetje

29 augustus 2009
Zevende Zomerdag: traditie in het zonnetje

HENDRIK IDO AMBACHT - Verschillende organisaties verenigden hun krachten om de 29 augustus het toneel van de zomerdag.  De zomerdag was een interessante mix van een braderie en allerlei activiteiten, zoals een stormbaan en  een aantal openluchtoptredens, gegeven door een aantal bekende bands.

Diversiteit stond ook op de braderie centraal; een aantal sportverenigingen was aanwezig en een aantal oorlogsvoertuigen was opgesteld door Defensie. De Ambachtse vrijwilligers kregen een Delftsblauw klompje als blijk van waardering. De zomerdag was oorspronkelijk bedoeld om vrijwilligers te belonen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een festijn van regionale allure. Vorig jaar bedroeg de geschatte opkomst  reeds 20.000 bezoekers en dit jaar is het aantal vergelijkbaar, zo niet hoger.

 Foto's: Jan-Willem Schneider

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.