ASWH bekert verder na thriller in Cuijk

31 augustus 2009
ASWH bekert verder na thriller in Cuijk

HENDRIK IDO AMBACHT - Gisteravond heeft ASWH na een heuse thriller de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. De Ambachters versloegen JVC Cuijk na een meeslepend duel, dat pas na strafschoppen beslist werd. In die serie groeide Ronald Ermes uit tot de held van de avond, door op knappe wijze twee strafschoppen van de thuisploeg te keren. In de tweede ronde zal ASWH op dinsdag 22 september op eigen veld mogen aantreden tegen GVVV uit Veenendaal, dat knap wist te winnen van landskampioen WKE.
Trainer Willem Leushuis stuurde in Cuijk een ten opzichte van de wedstrijd tegen IFC enigszins gewijzigde ploeg het veld in. Damiën Vereecken was terug om zijn plek als rechtsback in te nemen, waardoor Brian Leons op de bank begon. De geblesseerde Joshua Brard en Silvino Soares konden eveneens niet starten. Sander Barragan kon daardoor zijn officiële debuut voor ASWH maken, terwijl Bryan Brard in de spits begon. Joeri Petrov startte daardoor vanaf de vleugel.

ASWH was de eerste twintig minuten de betere ploeg op het kunstgras van de zondaghoofdklasser. Met name de snelle Giovanni Klaverweide stichtte het nodige gevaar in de defensie van JVC. Hij kreeg ook de beste kans van de openingsfase, toen hij na een combinatie met Henk Roeland een tegenstander uitspeelde en op doel schoot, maar doelman Joris van der Cammen wist de inzet te stoppen. Even later werd Klaverweide ook nog geblokt toen hij op doel wilde schieten.

Na die goede openingsfase kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. ASWH ging teveel mee in het lagere tempo dat JVC hanteerde en gaf daarmee het initiatief uit handen. Na een goed lopende aanval mikte Rob Zegers maar net naast voor de thuisploeg, terwijl Danny Versluis even later alles moest geven om een schot van Achmed El Allachi te blokken. Deze handige buitenspeler zorgde tijdens deze wedstrijd regelmatig voor gevaar. Zo dook hij nog eens alleen op voor Ronald Ermes, die hem echter goed afstopte. Sander Barragan kreeg op slag van rust nog een gele kaart van scheidsrechter Honig. Met een 0-0 stand stuurde Honig beide ploegen vervolgens naar binnen voor de pauze.

Na rust kwam JVC scherper uit de kleedkamer. Wesley Meeuwsen, de geblokte spits van de thuisploeg, kon alleen op Ronald Ermes af, omspeelde hem, maar leek al te ver weg om nog een poging te kunnen ondernemen. Toch zette hij nog voor, waarna Stefan van Dam en Danny Versluis in eendrachtige samenwerking verhinderden dat El Allachi een goal kon maken. ASWH kreeg in het eerste kwartier na rust wel de nodige corners en vrije trappen, maar die zagen er vaak dreigender uit dan ze waren, omdat het laatste tikje ontbrak.

Na iets meer dan een uur mikte El Allachi weer eens op doel, maar trof het zijnet. Daarna was het wel raak. De getructe buitenspeler leverde maar weer eens een voorzet af, de spits miste die, maar Levi van der Heijden kon oppikken en scoren: 1-0. ASWH herhaalde echter wat het eerder die week tegen IFC deed na een tegengoal, namelijk snel weer zelf scoren. Bryan Brard pikte de bal op, speelde Giovanni Klaverweide aan, die verrassend wegdraaide bij zijn tegenstander en een voorzet gaf. Invaller Ramon Ouwehand, na de rust gekomen voor Petrov, gaf zijn prima week nog meer glans. Via de paal maakte de jonge Ambachter de gelijkmaker, nadat hij tegen IFC al twee assists had gegeven.

Na die goal drukte ASWH door. Het gevaar El Allachi was door het wisselen van positie tussen Antoine Wellens en Danny Versluis behoorlijk minder, terwijl Wellens regelmatig opstoomde over de linkerflank om de aanval te assisteren. Bryan Brard kreeg een kwartier voor tijd dé kans op de 1-2. Een goede combinatie tussen Sander Barragan en Gio Klaverweide werd door Barragan vervolgd met een steekbal op Henk Roeland. Die zette voor, waar Brard echter net niet kon inschieten. Doelman Joris van der Cammen moest zijn ploeg in die fase vaker redden. Sander Barragan schoot van dichtbij op zijn vuisten, een schot van Antoine Wellens na een corner werd geblokt en Ramon Ouwehand verscheen na een over de defensie gevallen bal alleen voor Van der Cammen, maar zijn boogbal ging over de goal. Tussendoor kreeg Van der Cammen hulp van de paal, toen Antoine Wellens maar weer eens van een meter of twintig op doel schoot. De treffer viel echter niet meer, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

De moegestreden Sander Barragan werd vervangen door Brian Leons, terwijl halverwege de verlenging ook Jessey Soares nog kwam voor Giovanni Klaverweide. Het werd een verlenging die Engels oogde. De aanvallen volgden elkaar op. Dan weer kwam JVC er snel uit, dan weer was het ASWH dat de aanzal zocht. Zowel Ronald Ermes als Joris van der Cammen was echter steeds paraat, zodat er niet meer gescoord werd. Een strafschoppenserie was dus noodzakelijk geworden. ASWH had de afgelopen periode al veel geoefend op strafschoppen, met deze wedstrijd in het achterhoofd. Dit wierp zijn vruchten af.

ASWH moest beginnen met schieten, waarna Henk Roeland beheerst scoorde. Ronald Ermes stopte op knappe wijze de eerste strafschop van JVC Cuijk, genomen door Rob Zegers. De doelman bracht ASWH daarmee in een goede uitgangspositie. Die werd versterkt door Stefan van Dam, die goed scoorde. Ook Bryan Brard en Damiën Vereecken schoten raak voor ASWH, net als de JVC-spelers Ferdi Akankan en Randy Hofmeijer. Zo was de stand 4-2 toen Achmed El Allachi achter de bal ging staan. Ronald Ermes, die de serie vol vertrouwen was begonnen, keerde ook deze strafschop met een prima reflex, en groeide zo uit tot man van de avond. De spelers renden dan ook direct op doelman af, om de winst te vieren. Een prachtig resultaat na een heuse bekerthriller, dat door ASWH terecht nog lang werd gevierd.

JVC Cuijk - ASWH 1-1 (0-0), 1-1 na verlenging, 2-4 na strafschoppen
64. 1-0 Levi van der Heijden 66. 1-1 Ramon Ouwehand Strafschoppen: Henk Roeland 0-1, Rob Zegers gestopt, Stefan van Dam 0-2, Ferdi Akankan 1-2, Bryan Brard 1-3, Randy Hofmeijer 2-3, Damiën Vereecken 2-4, Achmed El Allachi gestopt Scheidsrechter: Honig

JVC Cuijk: Joris van der Cammen; Colin van Mourik, Daniël Voigt, Danny van Raay, Matthias van Zanten; Randy Hofmeijer, Rik van Griensven, Rob Zegers; Achmed El Allachi, Wesley Meeuwsen (96. Ferdi Akankan) en Levi van der Heijden

ASWH: Ronald Ermes; Damiën Vereecken, Leon van Dalen, Antoine Wellens, Danny Versluis; Joeri Petrov (46. Ramon Ouwehand), Sander Barragan (91. Brian Leons), Stefan van Dam, Giovanni Klaverweide (106. Jessey Soares); Henk Roeland en Bryan Brard

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.