IFC spaart zich voor de komende competitiewedstrijd

26 oktober 2009 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zondag 25 oktober was er geen competitie- of bekervoetbal voor IFC. Het betekende niet dat er werd stilgezeten, want er was een oefenduel gepland tegen Deltasport in Vlaardingen. Overigens niet op zondagmiddag, maar voor de verandering nu eens op zaterdagmiddag. 

Achteraf bekeken had deze wedstrijd misschien beter niet gespeeld kunnen worden.
IFC debuteert dit seizoen in de eerste klasse en kende meteen een loodzwaar programma tegen gerenommeerde tegenstanders. Dat ging trouwens best goed, want met 11 punten uit 7 duels wordt knap de derde plaats in de rangschikking ingenomen. Toch trok deze eerste serie van wedstrijden een tamelijk zware wissel op IFC, getuige de pijntjes die geleidelijk aan in de groep zijn geslopen. In de oefenbeurt tegen Deltasport werd daarom elk risico gemeden.

De geblesseerde spelers ontbraken uiteraard, maar ook alle ‘twijfelgevallen’ bleven in burgerkleding. Daarnaast zijn bij IFC bij voetballen op zaterdagmiddag lang niet alle selectiespelers beschikbaar. Al met al ontbrak er in Vlaardingen meer dan een elftal aan spelers aan Ambachtse zijde. Het laat zich raden dat de ambitieuze tweedeklasser Deltasport, dat wel compleet aantrad, in dit oefenduel dus te sterk was. Na 2-0 bij rust werd het uiteindelijk 4-0. In het IFC-kamp werd er niet al te zwaar getild aan dit resultaat. Men had hoe dan ook toch nog een wedstrijd in de benen en belangrijker was dat er geen nieuwe blessures waren ontstaan. Naar verwachting zal de absentielijst komend weekend overigens flink zijn ingekort. Reikhalzend wordt dan ook uitgezien naar de volgende competitieopdracht.
In Hendrik Ido Ambacht is Dongen de volgende opponent. Het is een belangrijke wedstrijd. Bij een goed resultaat blijft IFC bovenin mee doen. Het duel komende zondag 1 november vangt aan om 14.00 uur           

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.