ASWH herstelt zich door zege op TOGR

09 november 2009

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zich op zaterdag 7 november op eigen veld hersteld na de tumultueuze nederlaag bij Quick Boys. Promovendus TOGR, puntloos laatste in de Hoofdklasse A, werd op sportpark Schildman met 2-0 verslagen. ASWH speelde in de eerste helft goed voetbal, waarin de basis werd gelegd voor de overwinning. Door deze zege stijgt de ploeg van trainer Willem Leushuis weer naar de plaatsen die recht geven op deelname aan de Topklasse.

Leushuis moest zijn formatie op enkele plaatsen wijzigen. De geschorste Antoine Wellens werd in het hart van de defensie vervangen door Danny Versluis. Jacob van den Belt bleek tijdig hersteld van de blessure die hij in Katwijk opliep en begon dus weer in het doel. Voorin was Silvino Soares nu de partner van Bryan Brard. Soares verving op die plek de afwezige Joeri Petrov. Stefan van Dam kwam daardoor op de linkerflank te spelen. Sander Barragan nam de positie van rechtermiddenvelder in. Leushuis kon nog geen beroep doen op de geschorste Giovanni Klaverweide, die volgende week weer mag spelen.

ASWH begon goed op eigen veld en was het meest in balbezit. Het probeerde TOGR, dat ondanks de lage klassering op de ranglijst een aantal zeer aardige voetballers in de gelederen heeft, snel vast te zetten. In die opzet slaagde de ploeg eigenlijk de gehele eerste helft. De bezoekers konden geen uitgespeelde kansen creëren, terwijl ASWH regelmatig gevaarlijk was. Na een goede combinatie tussen Silvino Soares en Sander Barragan kon Bryan Brard net niet bereikt worden. De bal werd echter opgepikt en vanaf links door Ivar Eltenberg voorgegeven, maar Henk Roeland kopte over. Deze moeilijke kans was de eerste voor ASWH deze middag en werd snel gevolgd door een tweede. Sander Barragan veroverde de bal op linksback Anthony Piqué en via Silvino Soares, Henk Roeland en Joshua Brard werd Bryan Brard in stelling gebracht. De spits gleed de bal net naast.

Even later werd een schot van Stefan van Dam geblokt, waarna Ivar Eltenberg oppikte en het strafschopgebied instormde. Zijn slimme stiftje over de uitgekomen doelman Ruben Muskiet werd echter van de lijn gekopt. Later had de doelman van TOGR de nodige moeite met een verraderlijk schot van Bryan Brard. Tegen het half uur was een kopbal van Gilberto Mendes Rodrigues de eerste mogelijkheid voor TOGR, maar dit was een eenvoudige prooi voor Jacob van den Belt. Daarna kwam ASWH op voorsprong. Ivar Eltenberg nam een vrije trap aan de rechterkant en draaide die prima voor de goal, waarna Joshua Brard ASWH koppend op 1-0 bracht.

In die fase leek TOGR rijp voor een tweede tegengoal. Daar rook ASWH ook twee keer goed aan. Eerst was het Leon van Dalen die goed inschoot na een weggewerkte vrije trap, maar Muskiet tikte de inzet van de ASWH-aanvoerder over het doel. Daarna knikte Danny Versluis na een hoekschop de bal net in de handen van de TOGR-keeper. De mooiste kans ontstond even later uit een voorzet van Sander Barragan, die door Henk Roeland werd teruggelegd op Silvino Soares. Diens inzet kwam via een verdediger voor de voeten van Joshua Brard, die niet nadacht en schoot. Helaas voor hem ging de bal voorlangs. Scheidsrechter Roeleveld leek ASWH kort voor rust nog een strafschop te geven, toen Bryan Brard werd neergetrokken in het strafschopgebied. Omdat zijn assistent echter al had gevlagd voor buitenspel, besloot Roeleveld de bezoekers een vrije trap te geven. Zo bleef het dus 1-0.

Na rust had ASWH, met Ramon Ouwehand voor de geblesseerde Joshua Brard, het lastiger. TOGR bleef het proberen, in de wetenschap dat de achterstand nog overbrugbaar was. Omdat een tweede goal uitbleef, werd ASWH ook wat onrustiger en slordiger. De kansen op 2-0 bleven eigenlijk ook lange tijd uit. Henk Roeland leek hier na een mooie pass van Stefan van Dam wel naar op weg, maar voor de clubtopscorer van ASWH een doelpoging kon ondernemen was de alerte Muskiet al uit de goal gestormd om weg te werken. Danny Versluis, later uitgeroepen tot man van de wedstrijd, kreeg de handen nog op elkaar met een mooie pass achter het standbeen bij een verdedigende actie.

Twintig minuten voor tijd viel de 2-0 dan toch. De defensie van TOGR verkeek zich vermoedelijk op de snelheid van Ramon Ouwehand, die achter een te korte terugspeelbal aansprintte, de doelman passeerde en de bal in de goal liep. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist en dat was een opluchting voor ASWH. In het laatste kwartier kreeg ASWH via Silvino Soares, die in een rechtstreeks duel met doelman Muskiet zijn meerdere moest erkennen in de goalie, en een kopbal van Brian Leons nog kansen op meer. TOGR rook via kopballen van Lenine Cabral Semedo, oftewel Sjaak, en Gilberto Mendes Rodrigues nog aan een tegengoal. Bovendien kreeg assistent-trainer Bryan Cairo nog een rode kaart van Roeleveld.

Aan de score veranderde echter niets meer en zo kon ASWH de drie punten in ontvangst nemen. Door de resultaten op de andere velden stijgen de Ambachters weer naar de vierde plek, al staat alles behoorlijk dicht op elkaar. Volgende week mag ASWH in de lastige uitbeurt bij Scheveningen proberen een goed vervolg te geven aan de zege van vandaag, die goed was voor het vertrouwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.