Kandidatenlijst Gemeente Belangen gepresenteerd

04 januari 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 8 december jl. werd door de vereniging Politieke Groepering Gemeente Belangen haar Algemene ledenvergadering gehouden. In deze vergadering werd het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het programma kreeg de naam ‘Gemeente Belangen: met, voor en door U’. Tevens werd op deze vergadering de kandidatenlijst vastgesteld.

Als lijsttrekker werd gekozen Ary Cramer, op de plaatsen 2 t/m 5 staan resp. Marjet Vogelaar, Leo Don, Jan van der Nat en Marianne Kik. Deze kandidaten wonen verspreid over de gemeente en zij zijn goed op de hoogte van wat er speelt in hun buurt. Met de titel ‘Gemeente Belangen: met voor en door u’ heeft Gemeente Belangen een Verkiezingsprogramma geschreven naar de inwoners toe. Op 12 september jl. heeft de fractie winkelcentrum de Schoof en Louwersplein bezocht en de bezoekers gevraagd naar hun ideeën en/of opmerkingen over de gemeente. Aan de hand van die informatie is het Verkiezingsprogramma tot stand gekomen.

In de Speerpunten 2010 – 2014 staan de onderwerpen waar inwoners aandacht voor vragen. In het Verkiezingsprogramma is deze informatie nader uitgewerkt. Gemeente Belangen wil de inwoners nauw betrekken bij te maken beleid door hen vroegtijdig erbij te betrekken en wil daarom burgerparticipatie onderdeel uit laten maken van het te voeren beleid de komende 4 jaar. Voor zeer belangrijke onderwerpen zou de fractie graag het Referendumverordening in deze gemeente willen vaststellen. Met haar Verkiezingsprogramma wil de fractie benadrukken dat zij haar politieke werk wil doen voor en in samenwerking met de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht.

Ary Cramer: "Gelukkig worden inwoners van een gemeente steeds mondiger. Het lijkt er dan ook op dat burgerparticipatie en het referendum de komende tijd belangrijke thema’s gaan worden in de Ambachtse politiek. Dat is hard nodig ook, want gemeenteraadsleden zitten namens de inwoners in de gemeenteraad. De inwoners verwachten dat hun belangen op de juiste wijze worden behartigd. Zij moeten bij te nemen besluiten centraal staan. Burgerparticipatie is daarbij heel belangrijk. En als lokale politieke partij willen we ons daar sterk voor maken en daar ook onze politieke verantwoordelijkheid voor nemen! Laat u niet bedwelmen door de landelijke politiek, stem lokaal voor lokale politiek."

Data van reeds geplande activiteiten van Gemeente Belangen zijn:
Presentatie Verkiezingsprogramma – donderdag 21 januari 2010 - locatie Café de Landbouw
Politiek Café - donderdag 21 januari 2010 – locatie Café de Landbouw
Weekmarkt - woensdag 17 februari 2010
Verkiezingsmarkt – vrijdag 26 februari 2010 – locatie Louwersplein
Verkiezingsmarkt – zaterdag 27 februari 2010 – locatie de Schoof

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.