ASWH verslaat VVGZ in oefenduel

18 januari 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 16 januari 2010 speelde ASWH opnieuw een oefenduel op het eigen kunstgrasveld. Eersteklasser VVGZ was te gast op sportpark Schildman. ASWH, dat donderdag al van Papendrecht had gewonnen, boekte opnieuw een oefenzege. De Zwijndrechters werden met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd door een bij vlagen weer aantrekkelijk voetballend ASWH.

Trainer Willem Leushuis begon met Jacob van den Belt in het doel en koos deze keer voor een vertrouwde achterhoede, met Damiën Vereecken, aanvoerder Leon van Dalen, Danny Versluis en Ivar Eltenberg. Op het middenveld begon Joeri Petrov op rechts, speelde Sander Barragan met de punt naar achteren en Silvino Soares met de punt naar voren, terwijl Stefan van Dam op links startte. Henk Roeland vormde nu een spitsenkoppel met Ramon Ouwehand. Joshua Brard en Ronald Ermes ontbraken wegens ziekte in de wedstrijdselectie.

ASWH greep vrijwel direct het initiatief en was logischerwijs de betere ploeg. De Ambachters zochten weer op voetballende wijze naar gaten in de Zwijndrechtse afweer en gaven zelf voor rust nauwelijks iets weg. VVGZ kon enkele speldenprikken uitdelen, maar Jacob van den Belt hoefde zich niet al te zeer in te spannen. Bij rust had ASWH dan ook al een comfortabele 2-0 voorsprong opgebouwd. De eerste goal viel na ongeveer een kwartier spelen, toen Silvino Soares goed het overzicht behield en Joeri Petrov aanspeelde. Die gaf vanaf rechts ineens voor en Ramon Ouwehand kopte goed in: 1-0. In het laatste deel van de eerste helft verdubbelde Henk Roeland de voorsprong. Ivar Eltenberg stuurde hem met een prima pass goed weg, waarna de topscorer van ASWH de doelman van VVGZ omspeelde en de bal tegen het net trapte. De eerste helft verliep dus positief, maar kende toch een minpunt. Sander Barragan moest zich met mogelijk een zware blessure laten vervangen door Gerson Rodrigues.

Na rust kwamen Antoine Wellens en Bryan Brard in het veld voor Danny Versluis en Henk Roeland. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet echt. ASWH bleef de betere ploeg, al werd het gaandeweg wat slordiger en ontstonden er daaruit een paar kansen voor VVGZ. Jacob van den Belt wenste echter niet gepasseerd te worden en had op alle pogingen een antwoord. Zelf maakte ASWH nog één doelpunt. Na een goede corner van Stefan van Dam kopte Bryan Brard de bal richting de goal. Bij de tweede paal was Gerson Rodrigues attent en maakte er 3-0 van.

ASWH speelde een groot deel van de tweede helft weer met Leon van Dalen als extra aanvaller in de punt. Net als donderdag wist de aanvoerder daar weer regelmatig gevaar te stichten, door ballen te verlengen of door zelf te schieten. Hij was zelfs erg dicht bij een treffer, maar de doelman van VVGZ wist zijn inzet nog net te keren. Dit deed hij ook bij pogingen van Ramon Ouwehand, invaller Gio Klaverweide en Stefan van Dam, zodat ASWH de score niet verder kon laten oplopen. Van Dalen toonde zelfs aan een spits te zijn met oog voor het spel, want buitenspel lopend riep hij Bryan Brard toe om hem niet aan te spelen!

Al met al was het dus weer een nuttige wedstrijd voor ASWH, dat wederom een overwinning boekte en wederom een portie plezier en beleving aan de dag legde. Dinsdag zal er vermoedelijk weer echt om iets gespeeld gaan worden, als de bekerwedstrijd bij Jong Ambon op het programma staat. Nog even afwachten of dat doorgaat, maar ASWH zal zeker met vertrouwen richting Zeeland afreizen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.