Lokale partijen bijeen in Dordrecht

12 februari 2010
Lokale partijen bijeen in Dordrecht

DRECHTSTEDEN - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Naast de vraag op wie of wat we gaan stemmen, ook hét moment om verder te kijken dan de stemwijzer. Want waar gaat die democratie eigenlijk over? En wat kunnen we doen als we vinden dat er van alles misgaat in de politiek?

Een thema waar Maurice de Hond de lokale partijen uit de regio Drechtsteden  toesprak in de businessclub van FC Dordrecht. Het was een gezellige avond waaruit wel bleek dat de lokale partijen elkaar vinden. Samen hebben ze een regionale paragraaf opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Piet Sleeking van Beter voor Dordt ontving als gastheer zijn collega’s. Maurice de Hond was al eens eerder in Dordrecht geweest maar dan in de hoedanigheid als scheidsrechter. Nu vertelde hij als marktonderzoeker hoe de verkiezingen in Dordrecht een goede graadmeter was geworden voor het landelijk gemiddelde.

Ook gaf hij een goede strategie weer hoe er geloofwaardig een wethouder geleverd kon worden mocht men dan toch mee willen regeren dit naar aanleiding van een vraag van Ary Cramer van Gemeente Belangen. Lever een wethouder zonder vooraf een coalitieakkoord te sluiten. Laat de wethouder zelf zijn best doen om de voorstellen die hij/zij heeft er door hen te slepen. Ook hield hij de lokale partijen voor hoe men het electoraat het best kon benaderen aangezien SP en PVV of TON ook niet meedoen. Ook in die groep zitten veel potentiële stemmers maar zorg wel dat ze naar de stembus komen.

Op dit moment hebben de lokale partijen geen wethouders en daarmee ook geen vertegenwoordiger in de Drechtstedenbestuur. "Als de lokale partijen groeien dan moet daar beslist verandering in komen", beëindigde Piet Sleeking de avond. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.