ASWH speelt gelijk tegen Topklasser Baronie

03 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Ook het derde oefenduel van ASWH tegen een Topklasser eindigde met een goed resultaat. Op sportpark Schildman werd maandag 2 augustus met een gelijkspel afgesloten tegen Baronie. Een uitslag die recht deed aan het spelbeeld. Het was ASWH's minste wedstrijd tot nu toe, maar na rust herstelden de Ambachters zich goed en werd er bij vlagen weer goed gevoetbald.

In vergelijking met zaterdag in Hoek was er een tweetal wijzigingen in de basisformatie. Mitchell van Esveld keerde terug als rechtsback en Leon van Dalen nam zijn vertrouwde positie centraal achterin weer in. Josiemar van de Werp was hersteld van zijn enkelkwetsuur, waardoor hij zaterdag al snel gewisseld moest worden, en begon dus opnieuw in de basis. Joshua Brard, Bryan Brard en Dolf Kerklaan ontbraken wegens blessures.

In de eerste helft speelde de vermoeidheid van het trainingskamp ASWH duidelijk nog parten. Het spel was slordig en er was veel balverlies. Op de inzet viel niets aan te merken, maar vaak moesten eigen fouten hersteld worden. Baronie, dat begon met naar eigen zeggen de tweede garnituur, was overigens niet echt bij machte om de slordigheden bij ASWH af te straffen. Gevaarlijk werden de bezoekers amper, terwijl ASWH hier toch drie kansen voor Geert Bakker tegenover stelde. Eerst mikte de rappe aanvaller voorlangs na een goede steekbal van Gio Klaverweide, die kort daarvoor zelf goed de bal onderschept had. Later was Klaverweide opnieuw de aangever, maar nu kopte Bakker naast. Zijn laatste kans kreeg hij na een slim passje van aanvalspartner Henk Roeland. De doelman van Baronie lag echter in de weg. Het bleef dus 0-0.

In de tweede helft was Ramon Ouwehand binnen de lijnen gekomen voor Jan Willem Schep, terwijl Baronie met een compleet nieuw elftal begon. Al vlot openden de gasten de score. De snelle linksbuiten Emile Linkers liep Mitchell van Esveld eruit en zette voor. Leon van Dalen werkte weg, maar deed dit in de voeten van Frits Paap. De ex-prof liep door en passeerde Jordy van de Corput met een schot in de hoek: 0-1 na amper een minuut spelen.

ASWH herstelde zich echter en diverse spelers vonden hun tweede of zelfs derde adem. Met name Giovanni Klaverweide liep zich de longen uit het lijf en hij was dan ook niet toevallig degene die de gelijkmaker inleidde. Na een aanval werd de Dordtenaar gevloerd in het strafschopgebied en ASWH kreeg een penalty. Henk Roeland nestelde zich achter de bal en deed wat hem zaterdag bij uitzondering niet gelukt was, namelijk beheerst scoren: 1-1.

Vervolgens werd het een open wedstrijd, waarbij beide teams nog kansen kregen om te scoren. Zo bracht de ingevallen Bas van Stokkom redding voor ASWH, na een snelle aanval van Baronie. In de slotfase bracht Jordy van de Corput ook nog goed redding toen een aanvaller alleen voor hem verscheen. Tussendoor had ASWH ook nog aan winst geroken. Giovanni Klaverweide veroverde op de achterlijn de bal, liep door en wipte die over de doelman. Via een verdediger werd de bal weggewerkt, waarna Geert Bakker met een snoekduik op doel kopte. Doelman Wim Kustermans had echter een goede reflex in huis en stopte de kopbal van Bakker.

Zo eindigde het duel in 1-1. Wederom een nuttige oefenwedstrijd, die ook weer een goed resultaat opleverde. Zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd. ASWH speelt dan in Kaatsheuvel tegen zondaghoofdklasser DESK.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.