ASWH zet goede oefenreeks voort bij DESK

09 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH vervolgde zaterdag 7 augustus de oefenreeks in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een uitduel bij DESK. Op het sfeervolle sportpark in Kaatsheuvel werd om 17.00 afgetrapt. Middels een 0-1 overwinning zette ASWH de ongeslagen reeks in de oefencampagne voort. De enige treffer werd gescoord door Ramon Ouwehand.

Trainer Willem Leushuis kon niet beschikken over de geblesseerde Dolf Kerklaan, Damiën Vereecken, Sharog Susani en Bas van Stokkom. In de basisformatie kregen diverse jonge spelers de kans zich te bewijzen. Zo begon Reinoud Sinke als doelman, waren Elvis Versluis en Stefan Lezer de vleugelverdedigers en vormde Paul Scheurwater samen met aanvoerder Leon van Dalen het hart van de defensie. Op het middenveld keerde Joshua Brard terug in de ploeg. Hij speelde centraal naast Coen van der Waal. Carlo Exposito Diaz en Ricardo Danning bezetten de flanken, terwijl Ramon Ouwehand en Bryan Brard als spitsenkoppel mochten beginnen.

Omdat DESK, getraind door voormalig Kozakken Boys-trainer Ad van Seeters, voor eigen publiek de aanval wenste te zoeken, ontstond een open wedstrijd. ASWH kreeg op het grote veld de nodige ruimte om gevaar te stichten. Met name Ramon Ouwehand bleek een plaag voor de defensie van DESK. Hij was betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van de Ambachters. Eerst bediende hij, na zelf goed te bal te hebben veroverd, Carlo Exposito Diaz. Diens harde schot eindigde op de paal. Even later hield een inzet van Ouwehand, na weggestuurd te zijn door Elvis Versluis, het midden tussen een doelpoging en een voorzet, waar ook Bryan Brard niet bij kon. Tussendoor schoot DESK-aanvaller Maarten Vos maar net voorlangs.

Na een goede combinatie tussen Ricardo Danning en Joshua Brard zette laatstgenoemde voor, maar Ramon Ouwehand gleed de bal net naast. Halverwege de eerste helft had de Ambachter dan wel succes. Coen van der Waal bediende hem, een eerste poging werd nog geblokt, maar de tweede inzet van Ouwehand eindigde in het doel: 0-1. Ook de laatste kans van de eerste helft was voor Ouwehand, maar na een slim passje van Elvis Versluis schoot hij nu voorlangs. De voorsprong bij rust was terecht.

In de tweede helft stonden Gio Klaverweide, Josiemar van de Werp en Jan Willem Schep aan de aftrap. Na rust had ASWH het lastiger en kreeg DESK diverse mogelijkheden om gelijk te maken. De thuisploeg vond echter geen enkele keer het doel. De beste kans ontstond uit een vrije trap. Imdat Solmaz schoot die echter op de lat en even later bracht Reinoud Sinke knap redding toen een spits voor hem opdook. ASWH, waar ook Mitchell van Esveld, Geert Bakker, Ebu Öztürk en Erik Wisse nog invielen, kreeg in de tweede helft één heel grote kans. Jan Willem Schep onderschepte een korte doeltrap en ging alleen op de keeper af. Hij aarzelde echter net te lang, waardoor hij de vrijstaande Bryan Brard niet kon bedienen en uiteindelijk niet tot een echte doelpoging kwam.

Het was wederom een nuttig duel voor ASWH en opnieuw werd er dus gewonnen in een oefenduel. De voorbereiding gaat komende dinsdag verder. Dan komt het Zeeuwse Hoek, zoals bekend een Topklasser, naar sportpark Schildman voor een herhaling van de onlangs in Zeeland afgewerkte oefenwedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.