ASWH sluit oefencampagne af met gelijkspel

16 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH sloot zaterdag 14 augustus de oefencampagne af tegen UNA. De zondaghoofdklasser uit Veldhoven was te gast op een warm sportpark Schildman. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (3-3), waardoor ASWH ongeslagen is gebleven in de voorbereiding.

In vergelijking met het duel tegen buurman IFC van afgelopen donderdag was er nogal wat gewijzigd in de opstelling. Alleen doelman Jordy van de Corput, rechtermiddenvelder Jan Willem Schep en spits Geert Bakker stonden wederom aan de aftrap. Achterin begonnen Mitchell van Esveld, aanvoerder Leon van Dalen, Damiën Vereecken en Ricardo Danning, terwijl Coen van der Waal, Josiemar van der Werp en Giovanni Klaverweide samen met Schep het middenveld vormden. Henk Roeland was de aanvalspartner van Bakker. Enkele spelers deden mee met ASWH 2, terwijl Joshua Brard met een blessure ontbrak.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of ASWH keek al tegen een achterstand aan. Na een snelle uitbraak van UNA over de rechterkant kon Niek van Boekel door. Jordy van de Corput kwam na enige aarzeling toch uit de goal en Van Boekel besloot een boogbal te proberen. Dit deed de spits van de gasten zeer goed, want de bal belandde in het doel. Een tegenvaller voor ASWH, dat even later nogmaals verrast werd door de aanvallers van UNA, maar nu kon Jordy van de Corput een inzet van een aanvaller blokken.

Vervolgens was het de beurt aan ASWH om te scoren. Door goed druk te zetten op de verdediging ontstonden twee treffers. Eerst speelde de linksback van de Brabanders de bal niet goed terug richting zijn doelman, waardoor Geert Bakker kon onderscheppen en beheerst binnen schoot. Zijn vijfde treffer in drie dagen. Na een goede pass van Jan Willem Schep had Bakker zelfs zijn volgende goal op de schoen, maar zijn lob was net niet hoog genoeg en werd gevangen door de doelman. Goed stoorwerk van Coen van der Waal was vervolgens de inleiding voor de tweede goal. Nu ging een andere verdediger van UNA door het opjagen van Van der Waal in de fout. Zijn terugspeelbal belandde in de voeten van Gio Klaverweide, die geen moeite had om dit cadeautje uit te pakken: 2-1.

Klaverweide was erg lastig voor de defensie van UNA. De Dordtenaar verdiende eigenlijk een strafschop, nadat Ricardo Danning hem met een fraaie diepe bal richting de doelman stuurde. Klaverweide werd gevloerd, maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Nadat ook Geert Bakker en Henk Roeland nog schotpogingen waagden, scoorde UNA kort voor rust ineens de 2-2. Een slordige pass van Mitchell van Esveld was de inleiding voor een aanval over links, waarna Erwin Isbouts vanaf de rand van de zestien de bal knap in de kruising schoot. Beide partijen stonden dus weer op gelijke hoogte toen de rust aanbrak.

Snel in de tweede helft nam ASWH opnieuw de leiding. Coen van der Waal gaf vanaf de rechterkant een fijne pass op Henk Roeland, die ruimte kreeg na een prima loopactie van Mitchell van Esveld. Roeland nam aan, draaide en scoorde op fraaie wijze de 3-2. Het was de opmaat voor een vrij open tweede helft, waarin beide teams nog de nodige scoringskansen kregen. De defensie van ASWH oogde in dit duel minder stabiel dan in eerdere oefenduels en dus werd UNA regelmatig gevaarlijk. ASWH was dat ook, want Gio Klaverweide was met een goed schot, na eerst zijn opponent door de benen gespeeld te hebben, dicht in de buurt van de 4-2. De keeper tikte zijn schot echter naast. Ook Henk Roeland kopte, na goed doorkoppen van invaller Ramon Ouwehand nog over, en de eveneens ingevallen Carlo Exposito Diaz mikte na een prima voorzet van rechts van een andere invaller, Jordi Boogers, net naast.

Tien minuten voor tijd was het echter UNA dat één van de kansen wel wist te benutten. En moet gezegd, het was opnieuw een knappe goal van de bezoekers. Freek Bakermans haalde vanaf een meter of twintig uit en zijn schot eindigde precies in de hoek achter de kansloze Van de Corput. In de extra tijd kreeg ASWH uit een hoekschop nog een mogelijkheid en kreeg UNA uit de daaropvolgende counter nog een prima kans om de wedstrijd te winnen. Dat werd echter door Van de Corput en zijn verdediging verijdeld, zodat het bij 3-3 bleef.

ASWH eindigde de oefenreeks dus ongeslagen. Vanaf nu gaat het echte werk beginnen. Woensdag zal ASWH afreizen naar Groningen, waar zondaghoofdklasser Be Quick 1887 wacht in de eerste ronde van de KNVB-beker. Enkele dagen later, op zaterdag, begint ook de poulefase van de districtsbeker. WRW is dan de gastheer voor ASWH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.