ASWH snel uitgeschakeld in KNVB-beker

19 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Het toernooi om de KNVB-beker eindigde gisteravond in Groningen al in de eerste ronde voor ASWH. Zondaghoofdklasser Be Quick 1887 uit Haren bleek op eigen veld met 2-1 te sterk voor ASWH, dat verzuimde de wedstrijd al voor rust te beslissen. De formatie van trainer Willem Leushuis was in het eerste bedrijf de betere ploeg en kreeg genoeg kansen, maar benutte er slechts één. Vervolgens kwam de ploeg na rust een snel opgelopen achterstand niet meer te boven en dus viel het doek. Onnodig, zo was het heersende gevoel.

Voor de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen kon Leushuis geen beroep doen op doelman Jordy van de Corput, die afgelopen maandag zijn vinger brak tijdens de training. Omdat Dolf Kerklaan nog niet veel ritme had opgedaan in de voorbereiding, mocht Reinoud Sinke het doel verdedigen. De vorig jaar nog in A1 actieve Sinke voerde zijn taak naar behoren uit en bewees dat het vertrouwen van trainer Leushuis in hem terecht was. Achterin ontbrak de geschorste Mitchell van Esveld, waardoor Elvis Versluis begon als rechtsback. Jan Willem Schep kon ook niet starten, waardoor Ramon Ouwehand aan de rechterkant van het daardoor zeer offensieve middenveld begon.

ASWH begon lekker aan de wedstrijd, met al direct een goede dribbel van Gio Klaverweide, maar hij kon nog niet tot een schot komen. Klaverweide bleek voor rust een plaag voor zijn directe tegenstander. Ramon Ouwehand mikte even later nog eens naast. Het bleek het beeld van de eerste helft. Be Quick 1887 zakte, ondanks dat het thuis speelde, ver in. ASWH domineerde dan ook. Slechts één keer werden de gastheren gevaarlijk, maar toen was het ook al direct raak. Na een steekbal kon spits Willem Lanjouw alleen door en met een subtiel tikje passeerde hij Sinke. Daarmee bewees de blonde aanvaller dat zijn reputatie als doelpuntenmaker terecht was. Een tegenvaller voor ASWH binnen tien minuten, maar dat leek de ploeg niet te deren.

Al snel was het dan ook weer gelijk. Ricardo Danning nam een hoekschop, die vervolgens via een merkwaardige carambole op de lat eindigde. De rebound werd door aanvoerder Leon van Dalen binnen geschoten en zo was het weer gelijk. ASWH ging vervolgens op zoek naar de voorsprong. Door geduldig te combineren en op de juiste momenten de ruimte te zoeken ontstonden diverse kansen. Doelman Jeroen Vogel van Be Quick 1887 toonde zich echter zeer betrouwbaar, door Geert Bakker en Ramon Ouwehand van scoren af te houden met reddingen. En anders was er nog de paal om hem te helpen, na een inzet van Gio Klaverweide. Vlak voor rust stuurde Josiemar van de Werp Ramon Ouwehand weg. Hij snelde richting doelman, maar Vogel was net op tijd uit de goal gekomen en voorkwam dat ASWH met een voorsprong kon gaan rusten.

In de rust had de trainer van Be Quick 1887 een dubbele wissel doorgevoerd. Hij bracht een nieuwe rechtsback en dat had succes, want na rust kwam ASWH nauwelijks meer door over de linkerkant. Bovendien had de thuisploeg een tandje bijgezet, ongetwijfeld in de wetenschap dat het voor rust goed weggekomen was met een gelijke stand. Elvis Versluis voorkwam eerst met een goede defensieve actie nog een kans voor Lanjouw, maar na tien minuten liet ASWH zich verrassen. Een bal van de rechterflank werd door Lanjouw met het hoofd neergelegd voor een lopende middenvelder. Deze ging neer in een duel met Ricardo Danning en scheidsrechter Lindhout wees resoluut naar de stip. Lanjouw maakte zijn tweede van de avond en zo was het 2-1.

Hiermee kwam Be Quick in een zetel. De ploeg kon de ruimtes klein houden en speculeren op de omschakeling. ASWH leek lange tijd lamgeslagen door de tegengoal en kon het spel van voor rust niet meer spelen. Via de tegenstoot kreeg Lanjouw nog de beste kans, maar hij stuitte op Reinoud Sinke. Pas in de laatste fase kwam ASWH weer wat in de buurt van een doelpunt, zonder echt grote kansen te krijgen. En anders was daar nog doelman Vogel om zijn team te redden. Vlak voor tijd ranselde hij een poging van Leon van Dalen knap uit zijn doel. Het bleek het laatste wapenfeit van ASWH, dat met een kater het veld afstapte. Op basis van de goede eerste helft was de uitschakeling absoluut onnodig. De blik zal nu echter direct op de districtsbeker gericht moeten worden, waarin zaterdag WRW uit Brielle wacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.