ASWH wint eerste duel districtsbeker

23 augustus 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker winnend afgesloten. In Brielle werd WRW, spelend in de Eerste klasse van de zondagamateurs, met 1-2 verslagen. ASWH maakte het zich onnodig moeilijk door in de openingsfase tal van kansen onbenut te laten. Dit zorgde, ondanks het feit dat er drie punten werden gepakt, toch voor enige onvrede aan Ambachtse zijde.

Trainer Willem Leushuis had het elftal in vergelijking met de wedstrijd om de KNVB-beker bij Be Quick 1887 op enkele plaatsen gewijzigd. Doelman Dolf Kerklaan debuteerde in het shirt van ASWH, terwijl Mitchell van Esveld weer de rechtsback was. Op het middenveld startten Joshua Brard en Jordi Boogers. Voor laatstgenoemde was het ruim twee jaar geleden dat hij voor het laatst een officiële wedstrijd in ASWH 1 speelde.

De wedstrijd begon zoals verwacht. ASWH had het balbezit en liet WRW achter de bal aanlopen. Al rap ontstonden de eerste kansjes. Na dertien minuten was het raak. Giovanni Klaverweide veroverde nota bene links achterin de bal, passeerde een tegenstander en speelde Joshua Brard aan. Die gaf de bal ineens op de wegsprintende Geert Bakker. Uit diens geplaatste voorzet tikte Henk Roeland de 0-1 binnen. Vier minuten later verdubbelde ASWH de score. Damiën Vereecken gaf een fraaie pass op Gio Klaverweide, die een slalom begon in het strafschopgebied en de bal in de verre hoek achter de doelman prikte.

De meegereisde ASWH-supporters gingen er eens lekker voor zitten, want dit kon een leuk middagje gaan worden. Hierna begon echter het festival der gemiste kansen. Leon van Dalen kopte naast uit een voorzet van Joshua Brard na een afgeslagen corner, een verdediger kon nog net verhinderen dat Henk Roeland op aangeven van Geert Bakker scoorde en ook Jordi Boogers schoot de bal op de keeper na een voorzet van Joshua Brard. Daar tussendoor zaten nog enkele kleinere mogelijkheden.

Omdat ASWH verzuimde te scoren, bleef het nu meer compact spelende WRW in de wedstrijd. Zeker toen na iets meer dan een half uur een voorzet vanaf de rechterflank fraai via de onderkant van de lat werd binnengekopt door Santinho Lopes Monteiro. De ex-prof probeerde het kort voor rust nog eens met een schot, maar Dolf Kerklaan bracht redding. ASWH ging dus rusten met 1-2, waar het zeker 1-4 had moeten zijn. Bovendien was Joshua Brard ook nog geblesseerd uitgevallen.

Na rust werd het spel van ASWH er zeker niet beter op. Er ontstonden nog wel kansen, maar deze waren lang niet meer zo goed als voor rust. De kansen die er kwamen, werden ook niet benut. De bevrijdende 1-3 bleef dus uit en WRW, dat steeds beter in de wedstrijd kwam, dacht stiekem aan een stuntje. De gastheren kwamen hier zelfs nog akelig dichtbij, toen spits Charlo Hassell doorbrak en op de lat schoot.

Uiteindelijk boekte ASWH gezien het spelbeeld uiteraard een verdiende zege, maar het had het zichzelf veel makkelijker kunnen maken door in de openingsfase uit te lopen naar een ruimere voorsprong. Positief is uiteraard wel dat er genoeg kansen gecreëerd werden. De eerste drie punten zijn binnen. De poulefase wordt mogelijk dinsdag al vervolgd tegen DOTO, mocht dit duel inderdaad weer naar de oorspronkelijke datum verplaatst worden. Anders wacht zaterdag een volgende uitwedstrijd. Nieuwenhoorn is dan de tegenstander.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.