ASWH start met ruime zege op Heerjansdam

05 september 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is de competitie op zaterdag 4 september 2010 overtuigend gestart. Op sportpark Schildman werd Heerjansdam op het gerenoveerde hoofdveld eenvoudig aan de kant gezet. De Ambachters wonnen de Waaldorpenderby met 3-0 en hadden zelfs nog een grotere score neer kunnen zetten. De eerste driepunter is echter binnen en ASWH is op basis van het doelsaldo zelfs direct koploper in de Hoofdklasse B.

Trainer Willem Leushuis kon tegen Heerjansdam niet beschikken over de geblesseerde Jordy van de Corput en Mitchell van Esveld, terwijl Bas van Stokkom geschorst was. Gio Klaverweide was de hele week ziek geweest en daardoor niet fit genoeg om te starten. Dit betekende dat Geert Bakker vanaf het middenveld speelde en Ramon Ouwehand in de punt van de aanval naast Henk Roeland startte. Elvis Versluis begon als rechtsback. Ook was er een jubilaris. Damiën Vereecken speelde namelijk zijn honderdste officiële wedstrijd in ASWH 1.

Al vrij vlot bleek dat Heerjansdam niet van zins was enig initiatief te nemen. De ploeg plooide achteruit en gokte op de uitbraak. Dat werd al vlot geïllustreerd door een counter over links, waarbij de opgestoomde back Julian van Houselt echter buitenspel stond. ASWH wist dus direct waar het rekening mee diende te houden. De Ambachters waren veel meer in balbezit en moesten een gat zien te slaan in de afweer van de groenzwarten. Dit lukte na iets meer dan tien minuten voor het eerst. Na een goede pass van Joshua Brard sprintte Ramon Ouwehand alleen op het doel af. Hij koos voor een bal breed, maar deze kon door de verdedigers van Heerjansdam weggewerkt worden. Ook Josiemar van de Werp testte met een schot de keeperskwaliteiten van Frank van der Pol, maar kon de doelman daarmee nog niet verontrusten.

Met bijna een half uur op de klok kreeg ASWH de voorsprong waar het naar zocht. Na een inworp op rechts kaatste Josiemar van de Werp op Elvis Versluis. De kleine rechtsback zette prima voor en Ramon Ouwehand werkte de bal keurig achter Van der Pol. Zo werd Ouwehand de eerste doelpuntenmaker in de competitie voor ASWH van dit seizoen, waar hij vorig seizoen ook de laatste Ambachtse treffer voor zijn rekening had genomen.

Het had even later zelfs zomaar 2-0 kunnen worden. Na een goede hoekschop van Geert Bakker kopte Leon van Dalen in, maar zijn inzet eindigde op de lat. De bezoekers toonden vervolgens nog een teken van leven toen Yoeri Rombouts wat ruimte kreeg, maar de uitkomende Dolf Kerklaan keerde zijn inzet. Echt uitgespeelde kansen kreeg Heerjansdam dan ook niet. Toch was er nog een gevaarlijk moment, toen Mimoun El Kadi van grote afstand een boogbal los liet. Deze eindigde boven op de lat. Een goal was ook te veel van het goede geweest voor de gasten. ASWH mocht dus met een verdiende voorsprong op zak gaan rusten.

Na rust was het zaak om scherp te blijven, omdat de verwachting was dat Heerjansdam toch iets meer initiatief moest gaan nemen. ASWH zette echter direct aan en na een voorzet van Geert Bakker gleed Henk Roeland de bal maar net over het doel. Na een minuut of tien kwam jubilaris Damiën Vereecken aan de bal. Hij zag Geert Bakker vertrekken en legde de bal keurig neer in het strafschopgebied, waar Bakker uit de rug van zijn tegenstander snelde en de 2-0 in de goal tikte. ASWH wilde het karwei afmaken en ging door. Een inzet van Henk Roeland kon geblokt worden en doelman Van der Pol redde nog knap na een corner van ASWH.

Net nadat de bezoekers een dubbele wissel hadden toegepast ging Coen van der Waal door. Hij werd gevloerd door Lesley van Waas, die geel kreeg van scheidsrechter Willems. Geert Bakker nestelde zich achter de toegekende vrije trap en krulde deze op weergaloze wijze in de korte hoek: 3-0. Het bleek de laatste actie van Bakker, die zich met een blessure moest laten vervangen door Giovanni Klaverweide. Even later loste Bryan Brard zijn broer Joshua af. De twee invallers waren betrokken bij een volgende kans. Na een passje van Klaverweide hield Brard de bal goed vast in het strafschopgebied en legde terug op Josiemar van de Werp. Die had een mooie kapbeweging in huis en schoot vervolgens op de lat. De rebound werd door Henk Roeland over de goal gekopt.

ASWH, waar ook Jordi Boogers in de ploeg was gekomen, speelde de wedstrijd goed uit. Er werd vrijwel niets weggegeven, op één kansje voor Yoeri Rombouts na. De spits van Heerjansdam kon echter niet op doel schieten, want de later tot man van de wedstrijd gekozen Elvis Versluis verdedigde prima. Zelf probeerde ASWH nog wel een vierde treffer te maken, maar deze kwam niet meer. Zo eindigde de eerste wedstrijd in een ruime 3-0 overwinning en heeft ASWH de gewenste goede start te pakken. Hieraan mag komende week een vervolg worden gegeven in Rotterdam, waar XerxesDZB wacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.