Gelijkspel voor ASWH tegen RVVH

27 september 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen RVVH en ASWH in Ridderkerk in 2-2.

Op zaterdag 25 september stond na negentig minuten exact dezelfde eindstand op het scorebord. Daardoor leed ASWH voor het eerst in het nog jonge seizoen puntverlies. Onnodig, want bij rust stonden de Ambachters nog met 0-2 voor. Niet voor de eerste keer dit seizoen was het verval na rust echter groot, waarna binnen tien minuten de voorsprong werd weggegeven.

Trainer Willem Leushuis stuurde in deze regioderby, die gerust als topper mocht worden omschreven, dezelfde spelers het veld in als tegen XerxesDZB. Zij begonnen goed aan de wedstrijd. ASWH was de bovenliggende partij in de openingsfase en ging nadrukkelijk op zoek naar een eerste treffer. Henk Roeland kon de bal na een voorzet van Ricardo Danning net niet dicht genoeg bij zich houden, waardoor een schotpoging verijdeld werd. Danning strafte even later onzeker keeperswerk van De Ligt na een vrije trap van Geert Bakker net niet af.

Na een kleine twintig minuten was het wel raak. De Ambachtse aanvallers zetten goed druk op de defensie van RVVH, waarna Henk Roeland de bal ontfutselde van de toch zeer ervaren Etienne Shew-Atjon. Uiteindelijk kwam het speeltuig bij Coen van der Waal terecht, die van afstand op doel schoot. Zijn inzet kreeg dusdanig veel effect mee dat Jaco de Ligt er volledig door werd verrast en zo zette de Sliedrechter ASWH op 0-1.

Daarna moest ASWH de teugels op het grote veld iets laten vieren. RVVH kwam meer in balbezit en meer aan voetballen toe, hoewel de ploeg nog geen kansen kon creëren. Wel was Benjamin Martha een keer zeer dreigend na een steekbal vanaf het middenveld, maar Dolf Kerklaan kwam goed uit en pakte de bal voor Martha kon schieten. Iets meer ingezakt spelend was ASWH wat dat betreft veel dreigender. Nadat Giovanni Klaverweide de bal onderschepte en door ging naar het strafschopgebied, was zijn balletje breed net niet op maat om een teamgenoot de 0-2 op de schoen te leggen.

Die tweede goal viel echter alsnog. Gio Klaverweide en Henk Roeland veroverden de bal, waarna Roeland direct Ramon Ouwehand wegstuurde. De jonge Ambachter bleef alleen voor De Ligt uiterst rustig en scoorde knap zijn derde doelpunt van het seizoen. Het had nog mooier kunnen worden, want Klaverweide ontfutselde op eigen helft een opponent de bal, speelde deze door de benen en stuurde Geert Bakker weg. Die schoot de bal langs De Ligt, maar helaas ook net naast het doel. Zo bleef het dus 0-2.

Tegen XerxesDZB bleek echter al dat een op het oog comfortabele voorsprong geen garanties biedt en daar werd dan ook op gehamerd. Het ging echter toch mis. RVVH kwam feller uit de kleedkamer en zocht de aansluiting. Die kreeg de ploeg vanuit Ambachts oogpunt veel te snel. Na vijf minuten kon een vrije trap vanaf de linkerflank door Mounhir El Ouazizi verlengd worden. Met een boog viel de bal in de goal en zo was het 1-2. ASWH verzuimde in die fase om te voetballen en verloor veel te veel duels en leed veel balverlies.

Gesterkt door de treffer ging RVVH door. Benjamin Martha kon alleen door naar Kerklaan, die prima redde. De aanval ging echter door en aan de rechterkant mocht Romario Kortzorg voorzetten. Kerklaan wilde de bal wegstompen, maar liep daarbij tegen een verdediger aan. Daardoor viel de bal vrij voor de voeten van Martha, die de gelijkmaker tegen de touwen trapte. Binnen tien minuten was ASWH's voorsprong verdwenen.

Met Bryan Brard voor de geblesseerd geraakte Ramon Ouwehand moest ASWH zich zien op te richten. Na de gelijkmaker drukte RVVH ook niet echt door, hoewel Benjamin Martha na een vrije trap bij de tweede paal nog een goede kopkans onbenut liet. Daardoor stabiliseerde de wedstrijd enigszins, om in de slotfase weer te ontbranden. ASWH kreeg weer wat meer grip op de opponent en stichtte enkele keren gevaar over de vleugels, maar steeds was de voorzet net niet op maat. In de absolute slotfase, met Leon van Dalen als extra spits, werd Ricardo Danning bovendien nog gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Dijk gaf echter geen strafschop, waar hij eerder ook in buitelingen van Bryan Brard en RVVH'er Micha Moerenhout geen penalty zag.

Zo bleef het dus 2-2 en verspeelde ASWH gezien de eerste helft onnodig twee punten. Desondanks staat ASWH nog altijd tweede achter GVVV, dat voor de vierde keer op rij won. Volgende week zal ASWH in een nieuwe derby tegen Kozakken Boys dan ook moeten winnen om bij te blijven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.