ASWH in slotfase thriller naast Kozakken Boys

04 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Het was nog even spannend, want er was zaterdag 2 oktober een herkeuring nodig voor er groen licht werd gegeven aan de kraker tussen ASWH en Kozakken Boys. Duels die altijd iets extra's hebben en dat kwam vandaag wederom uit. Toch overheerste na afloop onvrede in beide kampen. ASWH had zich weliswaar knap teruggeknokt na een achterstand, maar had het gevoel dat er meer in had gezeten en zag bovendien GVVV uitlopen. De Werkendammers waren uiteraard niet te spreken over het weggeven van een voorsprong. Zo werd het publiek uiteindelijk de grote winnaar na een meeslepende tweede helft, waarin van alles gebeurde.

Trainer Willem Leushuis startte in het duel met het niet sterk aan de competitie begonnen Kozakken Boys met dezelfde elf spelers als de afgelopen duels. Bij de Werkendammers een oude bekende in de basis en wel Stefan van Dam, die de afgelopen vijf seizoenen voor ASWH speelde. Het duel stond onder leiding van de niet geheel onbekende scheidsrechter Stange uit Zevenbergen.

In de eerste helft had ASWH het meeste balbezit. Daar kwam uiteindelijk toch te weinig gevaar uit, hoewel de Ambachters uiteraard wel wat kansen kregen. De eerste was voor Ramon Ouwehand, die ondanks een blessure toch kon beginnen. Hij werd weggestuurd door Damiën Vereecken, maar zijn schotpoging werd geblokt. Even later zorgde linksback Frank Broers voor het eerste wapenfeit van de bezoekers. De ex-prof zag zijn inzet in de handen van Dolf Kerklaan eindigen. Rond het kwartier nam Geert Bakker een vrije schop, die door Leon van Dalen goed werd ingekopt. Doelman Dennis Netten redde echter prima en voorkwam een voorsprong voor ASWH. Ook Kozakken Boys stichtte gevaar met een vrije trap van Bob Huijbregts.

Nadat Henk Roeland op aangeven van Coen van der Waal nog had geprobeerd om Netten uit de draai te passeren en een poging van Kozakken Boys-spits Dennis Verhoef werd geblokt, was het in de extra tijd van de eerste helft tijd voor de mooiste aanval van de wedstrijd. Ricardo Danning, Josiemar van de Werp en Henk Roeland waren betrokken bij dit mooie staaltje combinatievoetbal, uitmondend in een schot van Van de Werp dat echter door Netten goed gekeerd werd. Zo was het bij rust dus nog altijd 0-0.

Beide teams hadden in de rust gewisseld. Bij Kozakken Boys verscheen de rappe ex-prof Manu Dagher in de ploeg, bij ASWH was Ramon Ouwehand toch afgehaakt en had Carlo Exposito Diaz het trainingspak uitgetrokken. Met een snel genomen vrije trap was Stefan van Dam dichtbij een goal tegen zijn oude ploeg, maar de alerte Dolf Kerklaan redde goed. Misschien had ASWH daarna een strafschop moeten krijgen, toen een voorzet van Geert Bakker met de hand beroerd leek te worden. Stange wilde er echter niet aan.

Na een uur spelen werd er door de gasten een pass verstuurd richting Dennis Verhoef. Dolf Kerklaan snelde uit het doel en was eerder bij de bal dan de spits, maar trapte het speeltuig vervolgens tegen Verhoef aan. Die profiteerde optimaal van deze mispeer en schoot de bal richting het lege doel en via de paal rolde deze binnen. ASWH leek toen even de kluts kwijt. Eerst moest Kerklaan redding brengen op een poging van Verhoef, die Damiën Vereecken aftroefde in een duel en even later was er een vrije trap van Kozakken Boys die door Kerklaan niet klemvast werd gepakt, waarna Benjamin de Gans alerter was de gehele Ambachtse defensie en de 0-2 in de goal werkte.

Met inmiddels de gebroeders Brard in de ploeg en Leon van Dalen als extra spits ging ASWH vervolgens vol voor de aansluitingstreffer. Na goed doorkoppen van Leon van Dalen maakte Henk Roeland met een fraaie lob zijn faam als goalgetter maar weer eens waar en zo was het 1-2, met nog een kwartier te spelen. Nu sloeg de paniek kennelijk toe in het Werkendamse kamp, want kort na de goal ging Giovanni Klaverweide alleen op Netten af. De doelman kwam als winnaar uit de strijd, terwijl Carlo Exposito Diaz even later net te laat was om een balletje van Bryan Brard binnen te werken.

De gelijkmaker hing echter in de lucht, totdat ASWH ineens werd gereduceerd tot tiental. Elvis Versluis kwam wat wild in jegens Stefan van Dam en kreeg van Stange zijn tweede gele kaart. Lang kon Kozakken Boys niet genieten van de overtalsituatie, want twee minuten later trapte Stefan van Dam een bal richting een ASWH'er na een fluitsignaal en kreeg ook hij van Stange zijn tweede gele en dus rode kaart. Nu zocht ASWH dus weer met tien tegen tien naar de 2-2. Na een kopbal van Giovanni Klaverweide tikte Dennis Netten de bal over de lat.

Na een gele kaart voor Damiën Vereecken was het even later Ricardo Danning die onbesuisd ingleed op een tegenstander en door Stange een directe rode kaart kreeg voorgehouden. ASWH dus met negen. Toch leek het geen invloed te hebben. In de laatste minuut was het Henk Roeland die Leon van Dalen wegstuurde, waarna Benjamin de Gans de aanvoerder van ASWH vloerde. Geel voor De Gans, zijn tweede en dus ook rood, en een strafschop voor ASWH. Henk Roeland nestelde zich achter de bal en bleef uiterst koelbloedig, waardoor de 2-2 op het bord verscheen.

In een lange periode extra tijd kon het duel nog alle kanten op, met kansen voor ASWH voor Gio Klaverweide en een kans voor Kozakken Boys-invaller Eytan Scheimann als beste voorbeelden. Gescoord werd er echter niet meer en zo stapten beide teams zoals gezegd dus toch met een onbevredigend gevoel van het veld. ASWH zal de komende weken geen steken meer moeten laten liggen om niet te ver achterop te raken bij GVVV, dat wederom won. Om te beginnen zal dat volgende week in Montfoort moeten gebeuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.