ASWH flink onderuit bij Montfoort

10 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH bewees zichzelf op zaterdag 9 oktober 2010 een slechte dienst door te verliezen bij promovendus Montfoort. Koploper GVVV verloor namelijk ook, waardoor de Ambachters bij een goed resultaat goede zaken hadden kunnen doen op de ranglijst. ASWH, dat al snel op achterstand kwam, speelde echter een teleurstellende wedstrijd en ging uiteindelijk met 3-0 onderuit. Bovendien eindigde ploeg met tien man, nadat doelman Dolf Kerklaan de rode kaart had ontvangen.

ASWH begon de wedstrijd bij Montfoort, dat eerder Kozakken Boys versloeg en zich tegen RVVH terugknokte naar een gelijkspel, met bijna dezelfde elf spelers als de afgelopen weken. Linksback Ricardo Danning werd door de KNVB naar aanleiding van zijn rode kaart tegen de Werkendammers voor twee duels geschorst. Daarom kon Bas van Stokkom zijn debuut in de basis maken in een competitiewedstrijd.

De start van ASWH was niet om over naar huis te schrijven. Al in de vierde minuut kwam Montfoort op voorsprong. Kerklaan kreeg een voorzet van de linkerkant niet onder controle en de terugspringende bal werd door linksback Jelle de Boer hoog in de goal geschoten. Daarmee speelde ASWH de thuisploeg in de kaart. Montfoort zakte in en speculeerde volledig op de counter. Het gevolg was een eerste helft waarin ASWH zo ongeveer tachtig procent balbezit had. De ploeg miste echter de creativiteit om de hechte defensie van Montfoort uit elkaar te spelen en creëerde zodoende eigenlijk geen echte kansen.

De thuisploeg was wat dat betreft gevaarlijker in de tegenstoot. Zo kopte Bart Roelofs net naast na een vrije trap van rechts en kon Andy van Vliet na een voorzet van diezelfde flank de bal richting de goal koppen. Met een goede reflex behoedde Dolf Kerklaan ASWH voor een grotere achterstand. De meeste ASWH aanvallen strandden uiteindelijk, omdat de voorzet vaak net niet goed was of omdat er niet goed geanticipeerd werd voor de goal. Een schot uit de draai van Henk Roeland, in de handen van doelman Johan Verkerk, en een poging van Bas van Stokkom na een vrije trap van Geert Bakker waren de gevaarlijkste momenten. Van Stokkom had daarbij pech dat zijn inzet naast ging. Zo moest ASWH dus met een achterstand de rust in.

In de tweede helft kwam ASWH wel goed uit de startblokken. Op aangeven van Elvis Versluis nam Geert Bakker de bal op de schoen, maar helaas ging zijn inzet rakelings langs de goal. Na zes minuten kwam ASWH echter in grotere problemen. Na een diepe bal kwam Kerklaan uit zijn doel, waar afwachten vermoedelijk een betere optie was geweest met Leon van Dalen nog in de buurt. Nu was de goalie te laat bij de bal en kon Wouter Agterberg deze langs hem heen tikken. Tergend langzaam rolde het speeltuig de doellijn over en zo was het 2-0.

Trainer Willem Leushuis reageerde door Leon van Dalen en Bas van Stokkom naar het front te sturen. Erik Wisse verving Ramon Ouwehand, waardoor ASWH met twee fysiek sterke spelers voorin ging spelen en achterin slechts drie man overhield. Met deze offensieve tactiek beoogden de Ambachters de aansluiting te forceren. Door die plannen kon echter vrij snel een streep gehaald worden. Een Montfoort-aanvaller ging door richting Dolf Kerklaan, de keeper kwam inglijden en zou daar volgens scheidsrechter Fikkert een overtreding bij gemaakt hebben. Fikkert trok de rode kaart en legde, opmerkelijk genoeg, de bal net buiten het strafschopgebied voor een vrije trap. Een beslissing waar vraagtekens bij gezet konden worden, maar feit was dat ASWH met tien man verder moest. Giovanni Klaverweide werd opgeofferd voor doelman Jordy van de Corput.

Ook tegen tien man was Montfoort niet van plan aan te vallen, waardoor het voor ASWH nog lastiger werd. Zeker omdat Geert Bakker na een flinke charge ook geblesseerd was geraakt en ASWH dus eigenlijk nog een man minder had. Een voorzet van Henk Roeland werd nog eens net weggeschoten door een verdediger en Elvis Versluis probeerde het na een kaats van Leon van Dalen nog eens, maar zijn schuiver eindigde naast. In de slotfase counterde Montfoort nog eens via Bart Roelofs. Jordy van de Corput kon hem nog stoppen, maar Roelofs kon de bal nog bij Mitchel Bottenheft bezorgen. Die had de hoek voor het uitkiezen en zette de 3-0 op het scorebord.

Een pijnlijke en teleurstellende nederlaag voor ASWH, zeker in de wetenschap dat GVVV voor het eerst punten verloor. De kloof met de Veenendaalse koploper werd dus niet verkleind en ASWH zag een aantal teams passeren op de ranglijst. De komende week zullen de schouders gerecht moeten worden. Het seizoen is nog lang en er zijn nog genoeg punten te verdienen, te beginnen komende week uit bij Kloetinge.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.