ASWH blijft steken op remise bij Kloetinge

16 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH moest op zaterdag 16 oktobereen verre reis naar Zeeland maken, waar Kloetinge wachtte als tegenstander in de Hoofdklasse B. De Ambachters konden zich niet revancheren voor de nederlaag bij Montfoort een week eerder, want na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Een uitslag die door de Zeeuwen luid bejubeld werd, maar in het kamp van ASWH voor weinig vrolijke gezichten zorgde. ASWH was namelijk de betere ploeg, maar kon dat niet in de score uitdrukken en zag zodoende de achterstand op koploper GVVV oplopen.

In vergelijking met een week eerder had trainer Willem Leushuis twee wijzigingen doorgevoerd in de beginopstelling. De eerste wissel was noodgedwongen. Doelman Dolf Kerklaan is namelijk voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart bij Montfoort en werd vandaag verdienstelijk vervangen door Jordy van de Corput. Verder was Joshua Brard terug in de basiself. Geert Bakker begon daardoor als reserve. Ricardo Danning zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

ASWH begon goed aan de wedstrijd en was zeker de eerste twintig minuten heer en meester. Treffers leverde dit niet op. Alleen Joshua Brard liet na een voorzet van Josiemar van de Werp het net bollen, maar hij deed dit volgens het arbitrale trio in buitenspelpositie en dus ging dit feestje niet door. De gedreven Brard zag later een inzet, na een vrije trap van Coen van der Waal, door een verdediger uit de goal getrapt worden en na een Ambachtse hoekschop kwam Kloetinge-goalie Jaco van der Schee in twee instanties als winnaar uit een onvervalste scrimmage.

Na de dwingende openingsfase verloor ASWH de grip op de tegenstander, al bleef het de aanvallende en betere ploeg. Kloetinge zorgde op de counter echter ook voor gevaar, waarbij de Zeeuwen gesterkt werden door ASWH, dat op gegeven moment drie keer een breedtepass inleverde bij een tegenstander. De beste kans voor Kloetinge ontstond na een snel genomen vrije trap, waarna Ingmar Quist naast de goal kopte.

ASWH kwam steeds lastiger door de defensieve stellingen van Kloetinge heen en had diverse keren pech dat een voorzet net niet goed geraakt kon worden door één van de aanvallers. Ook trof Joshua Brard met een hard schot nog eens de vuisten van Van der Schee. De thuisploeg schroomde overigens ook niet om indien nodig de botte bijl te hanteren, waarbij met name Ramon Ouwehand vaak slachtoffer was van diverse charges. Het leverde de Zeeuwen enkele gele kaarten op, terwijl namens ASWH Ouwehand voor een te felle reactie op de bon ging en even later ook Bas van Stokkom nog geel incasseerde. De rust werd bereikt met 0-0.

In de tweede helft kwam ASWH beduidend minder uit de kleedkamer. De snelle Mervin Niemantsverdriet mocht al snel voor Jordy van de Corput opduiken, maar mikte naast. Later keerde Van de Corput een inzet van dezelfde Niemantsverdriet op prima wijze. In die fase verloor ASWH steeds meer duels en werd de afstand tussen de linies steeds groter. Net toen ASWH zich wat leek te herstellen, kwam de ploeg op achterstand. Etiënne Mallie mocht ongehinderd aanleggen voor een schot, dat van richting werd veranderd en daardoor onhoudbaar werd voor Van de Corput. Een tegenvaller voor ASWH, waar Mitchell van Esveld en Bryan Brard inmiddels in de ploeg waren gekomen.

De Ambachters toonden vervolgens wel veerkracht en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Leon van Dalen was dichtbij, maar kon een verlengde bal net niet goed raken. Geert Bakker werd vervolgens in de ploeg gebracht. Amper een minuut na zijn invalbeurt werd Bakker door Henk Roeland weggestuurd. Met een knappe boogbal passeerde Bakker doelman Van der Schee en bracht ASWH terecht weer op 1-1.

In het restant probeerde ASWH de volle buit te bemachtigen, maar echte kansen daarop ontstonden niet meer. In de extra tijd was Kloetinge met een kopbal na een hoekschop zelfs nog dichtbij de 2-1, maar zover kwam het gelukkig niet. Met de puntendeling voelde ASWH zich al met al de morele verliezer.

De komende week gaat de blik even van de competitie af en gaat er dubbel gebekerd worden. Eerst dinsdag om de RTV Rijnmond Cup, als Heerjansdam naar sportpark Schildman komt. Zaterdag wacht in Dordrecht dan DFC in het kader van de districtsbeker Zuid I. Over twee weken hervat ASWH de competitie dan met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.