Sensationele bekerwinst ASWH2 op buurman Rijsoord

25 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Het tweede team van ASWH behaalde opzaterdag 23 oktober 2010 op een regenachtig Sportpark Schildman in een wedstrijd voor de 2e bekerronde een sensationele 4-0 overwinning op hoofdklasser Rijsoord.Gezien de uitslag en het vertoonde spel was de overwinning hoog verdiend en kan en mag je eigenlijk wel spreken van een vernedering van de hoofdklasseploeg.

In de poulefase van het bekertoernooi had ASWH 2 al indruk gemaakt met 3 klinkende overwinningen op respectievelijk Hardinxveld (zo), ZBC’97 en Peursum. Nu stond er echter een tegenstander van een geheel ander kaliber op het veld, een middenmoter uit de hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal.

Zoals in de voorbeschouwing geschreven was uiteraard Rijsoord de grote favoriet. Elke andere uitslag dan een nederlaag in 90 minuten zou voor ASWH 2 al een positief resultaat zijn geweest.

In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen LRC 2 was de basisopstelling van ASWH 2 op 5 plaatsen gewijzigd. Deze keer verdedigde Reinoud Sinke het doel. In de verdediging speelden Erik Wisse en Bas van Stokkom, op het middenveld Remco Koppelaar en voorin Bryan Brard. Dit betekende, dat Sander Schreuder reserve keeper was, Wilco Datema en Carlo Exposito Diaz wisselspeler waren, Jan-Willem Schep basisspeler in het eerste elftal was en Pim Opraus ontbrak wegens vakantie.

Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal waren echter vooraf wel aanwezig. Door de trainers Fop Gouman en Coen Scheurwater optimaal voorbereidde spelers, die uiteraard ook volledig gefocust waren op een goed resultaat. Daarnaast mocht er op het hoofdveld gespeeld worden, was er een heus programmaboekje, ballenjongens en een pupil van de week in Quetin de Rijke (dit alles met dank aan hoofdbestuur ASWH, supportersclub ASWH en jeugdvoorzitter ASWH).

Rijsoord had op het laatste moment zijn basisopstelling gewijzigd, waardoor een viertal normale basisspelers (Munten, Goodett, Lopes da Silva en Gomes) als wisselspeler begonnen. Was hier sprake van onderschatting van de kant van Rijsoord of zelfs arrogantie? Geen idee, maar in ieder geval gebeurt het vaker, dat in bekerwedstrijden reservespelers hun kunsten mogen vertonen.

De wedstrijd begon goed voor ASWH. Allereerst scoorde de pupil van de week Quentin zijn treffer. Hierna begon de wedstrijd en Rijsoord mocht van ASWH 2 het spel gaan maken. ASWH liet zich rustig inzakken en speelde compact en gokte op de snelheid van de kleine, beweeglijke spits Ebu Öztürk. Rijsoord had duidelijk moeite om met die opgelegde rol om te gaan. Te vaak werd er onnauwkeurig ingespeeld of het middenveld overgeslagen. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor ASWH 2 toen Bryan Brard eerst naast schoot en enkele minuten later Ebu Öztürk een actie maakte en goed teruglegde op Remco Koppelaar, die van net buiten de zestienmeter zone over het doel schoot. Na een klein kwartier spelen moest de goede keeper Ribaric van Rijsoord handelend optreden toen hij een kopbal van Ebu na een voorzet van Daniël van Delft uit zijn doel moest ranselen. Uit de hieruit volgende counter was Rijsoord bijna succesvol toen een inzet van Janssen door Erik Wisse voor de doellijn weggewerkt werd.

Na ruim een kwartier spelen ontstond er heuse scrimmage voor het doel van Rijsoord. Eerst kreeg Bryan een goede kans, die door de keeper gestuit werd, hierna belandde de bal via Remco bij Ebu, die leek te scoren doch via de binnenkant van de paal bleef de bal op de lijn liggen en kon de keeper de bal net klem pakken voordat Bryan het beslissende tikje kon geven. Nog voor de rust kreeg ASWH nog twee grote mogelijkheden om de score te openen. Eerst na een goede aanval via Bryan, Sharog Susani en een doelschot van 10 meter van Ebu, dat werd gekeerd door keeper Ribaric. Tot slot na voorbereidend werk van wederom Ebu liet Remco een draaiend schot los, die de keeper kansloos liet, maar helaas op de lat uiteenspatte. Rijsoord kon daar in de eerste helft bar weinig tegenover stellen. Zo pakte Reinoud Sinke een afstandschot van Van Doten en een kopbal van Van Dijk. Vriend en vijand waren het erover eens, dat het een wonder was dat de ruststand bij 0-0 werd bereikt.

De verwachting was, dat Rijsoord in de tweede helft orde op zaken zou stellen en getergd uit de kleedkamer zou komen. Zij hadden spits Adair Lopes da Silva ingebracht en er ontstond in het eerste kwartier ook meer dreiging en druk. Na een snelle en slimme vrije trap kreeg Rijsoord via Van den Berg de kans om de wedstrijd open te breken. Reinoud was echter paraat om de inzet te keren. Even daarvoor zag de ASWH-keeper Lopes da Silva in kansrijke positie voorlangs schieten. Het eerste kwartier van de eerste helft was nauwelijks om, toen ASWH 2 het initiatief weer overnam. Eerst kon een voorzet van Sharog nog weggewerkt worden, maar na een volgende voorzet van Sharog wist Ebu, nu wel, de bal tegen de netten te schieten. Dat gaf natuurlijk vleugels aan ASWH en in een tijdsbestek van twintig minuten werd de voorsprong uitgebreid naar 4-0.

Allereerst ondernam Sharog een individuele actie, die in schoonheid stierf, doordat zijn doelschot naast de verkeerde kant van de paal ging. De 2-0 kwam vervolgens van de voet van Bryan, de 3-0 was de bekroning van Sharog toen hij na een voorzet en een overstapje via geplaatst schot de netten vond. De koek was nog niet op de dekselse Ebu moest door 3 man van Rijsoord net buiten het strafschopgebied onreglementair tegengehouden worden. De verdedigend subliem spelende Bas van Stokkom plaatste zicht achter de bal en zijn ziedend schot sloeg als een granaat in 4-0.Natuurlijk probeerde Rijsoord het nog wel maar een afstandschot van Smit werd door Reinoud vakkundig over de lat getikt. De daaruit volgende corner leverde een strafschop voor de kraaien op, toen Bas een duwfout zou hebben begaan. Het lukte Rijsoord echter niet om daarmee de nul van het scorebord af te halen. De penalty van Smit, die in de voorspelde hoek ingeschoten werd was een prooi van Reinoud. Hierna werden aan de kant van ASWH 2 nog drie wisselspelers (Carlo, Wilco en Guillem ingebracht) en na exact 90 minuten spelen floot de scheidsrechter af en zo bleef het 4-0 voor ASWH 2 en zorgde daarmee voor een sensationele bekerwinst.

Uiteraard werd er uitbundig feestgevierd en het clublied luidkeels gezongen en droop Rijsoord gedesillusioneerd af. Wij zagen dan ook een topprestatie van alle ingezette spelers, die van ook een geweldig compliment verdienen. Tot donderdag kunnen de spelers en staf van ASWH 2 genieten van de behaalde overwinning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.