ASWH bekert verder na zege bij DFC

25 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde op zaterdag 23 oktober 2010 in de tweede ronde van de districtsbeker Zuid I bij DFC in Dordrecht. De wedstrijd tegen de koploper van de Tweede Klasse E bij de zaterdagamateurs was ook een heuse broederstrijd. ASWH-vleugelspeler Giovanni Klaverweide trof namelijk zijn jongere broer Kenneth. In een interview in de krant werd de aftrap voor deze 'wedstrijd binnen de wedstrijd' al gegeven. Gelukkig voor Gio deed ASWH wat het moest doen en boekte het in het regenachtige Dordrecht een 0-3 overwinning.
 
Trainer Willem Leushuis liet enkele andere spelers starten dan vorige week bij Kloetinge. Zo speelde Mitchell van Esveld als rechtsback en was Ricardo Danning, die de afgelopen duels miste vanwege een schorsing, weer terug als linksback. Jan Willem Schep maakte zijn rentree op het middenveld, terwijl Geert Bakker in de spits begon. Dit betekende dat Elvis Versluis, Coen van der Waal en Ramon Ouwehand de reservebank bezetten. Een bank die overigens wat dunner was, aangezien ook ASWH 2 een belangrijk duel in de districtsbeker speelde.

Al snel werd duidelijk hoe de wedstrijd zou verlopen. Het DFC van trainer Paul Koster, ex-ASWH, koos logischerwijs voor een compacte speelwijze. De Dordtenaren hoopten eventueel te profiteren van Ambachtse onachtzaamheid achterin, maar ASWH speelde geconcentreerd en gaf eigenlijk de hele wedstrijd niets weg. De ploeg moest zelf echter lang wachten voor de eerste goal viel. Een doelpunt van Gio Klaverweide werd wegens buitenspel afgekeurd en ook Josiemar van de Werp en Henk Roeland zorgden nog voor gevaar.

Kort voor rust was het dan toch raak. Henk Roeland kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en speelde Gio Klaverweide aan. Die zag Joshua Brard vrij staan en gaf een prima pass op de Ambachter. Brard besloot de korte hoek te zoeken en daar had doelman Rudolf Peute geen verweer op: 0-1. De ban was dus gebroken en dat gaf ASWH de nodige rust.

In de tweede helft zorgde ASWH er middels een snelle goal voor dat de spanning vrij rap uit de wedstrijd verdween. De rechtsback van DFC verkeek zich in een duel op de scherpte van Gio Klaverweide, die de bal meenam en met zijn 'zwakke' linkerbeen een prima voorzet afleverde op Henk Roeland. Koppend zette ASWH's topscorer de 0-2 op het bord en daarmee was de buit eigenlijk wel binnen.

DFC, dat best een aantal zeer behoorlijke voetballers in de gelederen had, was niet bij machte om een offensief op te zetten, maar moest door de stand en vermoeidheid ook meer ruimte toestaan aan ASWH. Daar werd door de Ambachters uiteindelijk slechts één keer van geprofiteerd. Dit was wel direct een mooie aanval. Jordy van de Corput legde de bal vanuit het eigen strafschopgebied loepzuiver neer op de rechterflank bij Jan Willem Schep, die een één-tweetje opzette met Mitchell van Esveld. Schep had als architect van de aanval daarna een prima steekbal achter de defensie in huis, waar Henk Roeland wel raad mee wist. De Dordtenaar bezorgde de bal keurig bij de vrijstaande Geert Bakker, die zo de 0-3 kon produceren.

ASWH kon na enkele moeizame competitieweken dus weer eens een overwinning vieren, die ongetwijfeld vertrouwen geeft voor de komende periode. Bovendien is nu de derde ronde van de districtsbeker bereikt. Via dit toernooi kan kwalificatie voor de KNVB-beker worden afgedwongen. En, ook niet onbelangrijk, Gio Klaverweide kon met opgeheven de kantine van zijn oude club betreden!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.