Nieuwe zeperd voor ASWH

01 november 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH liep vandaag op eigen veld opnieuw tegen een zeperd aan. Waar iedereen hoopte op een ommekeer na een reeks mindere resultaten, bleek Zwaluwen te sterk op sportpark Schildman. De promovendus uit Vlaardingen zegevierde verdiend, waardoor ASWH inmiddels is gezakt naar het rechterrijtje. Een positie die absoluut niet strookt met de verwachtingen voorafgaand aan dit seizoen.

Trainer Willem Leushuis had zijn elftal op enkele posities gewijzigd. Coen van der Waal nam namelijk plaats op de reservebank, zodat Jan Willem Schep weer eens mocht starten in een competitiewedstrijd. Geert Bakker, die in de bekerduels nog basisspeler was, begon nu weer als reserve, waardoor Ramon Ouwehand weer in de spits speelde. In het doel koos Leushuis voor Jordy van de Corput. Dolf Kerklaan, terug na een schorsing, was daardoor wisselkeeper.

Zwaluwen, getraind door Ron Timmers, hanteerde een tactiek waarin zijn ploeg de ruimtes klein maakte en waarin snelle uitbraken voor gevaar moesten zorgen. Al snel bleek dat Timmers, die ASWH op zijn duimpje kent, een juiste keuze had gemaakt. In de eerste helft kwam vrijwel al het gevaar van de bezoekers, terwijl ASWH eigenlijk geen noemenswaardige kans wist te creëren. Zo kopte Michael Scholten over na een corner en keerde Jordy van de Corput een inzet van Joey van Axel-Dongen.

Nadat de Vlaardingers via Van Axel-Dongen en Charble Triebel al paal en lat geraakt hadden, was het kort voor rust toch raak. Furghill Zeldenrust zette op links een actie in en gaf voor, waar Damiën Vereecken met een defensieve actie het leer ongelukkig in eigen doel werkte. Kort na die tegenslag waren de twee beste aanvallen van ASWH te zien, met één keer raken, maar de eerste keer zat er een verdediger tussen en de tweede keer koos Elvis Versluis voor een eigen doelpoging in plaats van een voorzet. Zodoende diende ASWH met een achterstand te gaan rusten.

In de tweede helft verscheen Erik Wisse binnen de lijnen voor Elvis Versluis en ging ASWH opportunistisch spelen. Leon van Dalen kwam in de punt van de aanval te staan en er bleven slechts drie verdedigers achter. Even leek dit te werken, want Henk Roeland zorgde met twee schoten voor wat gevaar en Josiemar van de Werp verscheen na een goede actie in het strafschopgebied van Zwaluwen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door voormalig Sparta-goalie Eric Abdul.

Na iets meer dan een kwartier werden de Ambachtse plannen echter doorkruist. Na een snelle uitbraak kon Joey van Axel-Dongen de bal op de schoen nemen en de 0-2 in de hoek mikken. Het maakte de opdracht voor ASWH nog lastiger. Toen Joshua Brard twintig minuten voor tijd ook nog eens zijn tweede gele kaart kreeg van de als vanouds met kaarten strooiende Dordtse arbiter Van de Rest was het eigenlijk gebeurd.

ASWH probeerde het, met de invallers Geert Bakker en Coen van der Waal, nog wel, maar het zat er niet echt meer in. Ramon Ouwehand raakte in de slotfase wel de paal, waarna Bakker de rebound niet in de goal kreeg. Het was de beste mogelijkheid voor ASWH, dat na het laatste fluitsignaal dus weer met lege handen stond.

Sinds 11 september is er niet meer gewonnen in de competitie. ASWH staat momenteel tiende en moet wellicht wel eerder met een schuin oog naar beneden kijken dan omhoog. De komende tijd moeten er hoe dan ook punten gepakt gaan worden. Dit zal dan moeten beginnen in Nijkerk, waar ASWH volgende week NSC treft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.