Zwijndrechtsewaard 1e bij Regionale jeugdbrandweer wedstrijden

15 november 2010 door Ad van Herk
Zwijndrechtsewaard 1e bij Regionale  jeugdbrandweer wedstrijden

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag 13 november organiseerde gemeente Korendijk de regionale  jeugdbrandweer wedstrijden.  Diverse jeugdbrandweer korpsen uit de regio Zuid-Holland-Zuid streden om het regionaal kampioenschap.  Bij de jeugdbrandweer  bestaat een junioren ploeg uit leden van  14 tot 16 jaar,  en een aspiranten ploeg van de leeftijd  van 16 tot 18 jaar. Het jeugdbrandweer korps  Zwijndrechtsewaard speelde met een aspiranten- en een juniorenploeg.

De aspiranten kregen  de melding dat er brand woedde bij het aannemersbedrijf Roos op de

Nijverheidstraat 8a te Nieuw-Beijerland. Terplaatse  werden ze opgevangen door een werknemer die meldde dat er nog 1 persoon binnen zou zijn.  De ploegen gingen   op zoek naar het slachtoffer om daarna de brand te bestrijden.

De junioren kregen ook een melding dat er brand zou zijn op de Nijverheidstraat 8 te Nieuw-Beijerland. Tijdens het uitvragen van de alarmcentrale bleek het te gaan om een aannemersbedrijf. Terplaatse kwam er een man met een brandblusser in zijn hand en een  laskap op zijn hoofd  naar buiten gerend. Deze persoon kon de ploegen vertellen dat er brand was ontstaan tijdens las- en slijpwerkzaamheden. Ook hier was het de bedoeling om de brand op de juiste en veiligste manier te blussen.

Bij de aspiranten werd het jeugdbrandweerkorps  Zwijndrechtsewaard regionaal kampioen,  gevolgd door Leerdam op de 2e plaats en Korendijk op de 3e plaats .

Bij de junioren behaalde de ploeg uit Zwijndrecht een 4e plaats

Foto's: Pieter de Kreij

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.