ASWH boekt goede zege bij Rijsoord

22 november 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 20 november 2010 voor het eerst in ruim twee maanden weer het genoegen mogen smaken van een overwinning in de Hoofdklasse B. In de regioderby bij Rijsoord zegevierde ASWH met 0-3. Op deze zege viel niets af te  dingen en dat zorgde na afloop uiteraard voor een vrolijke stemming. Met een goede teamprestatie werden de Kraaien verslagen door het keurkorps van trainer Willem Leushuis, die eerder in de week aankondigde volgend seizoen een andere uitdaging te zoeken.

Leushuis stuurde, in vergelijking met de gewonnen bekerwedstrijd tegen ASWH 2, een op twee plaatsen gewijzigd elftal het veld in. Bas van Stokkom, die dinsdag uitviel met een enkelblessure, en Giovanni Klaverweide stonden nu niet aan de aftrap. Dat gold wel voor Erik Wisse en Ramon Ouwehand. De overige namen waren hetzelfde.

ASWH had eigenlijk vanaf het begin de overhand. Het gaf Rijsoord geen kans om in het spel te komen, door geconcentreerd te verdedigen en zelf geduldig te wachten op ruimte om te voetballen. Als ASWH die ruimte kreeg, zorgde het direct voor gevaar. Na een aanval uit het boekje gaf Damiën Vereecken bijvoorbeeld een voorzet op Henk Roeland, die door de Dordtenaar prima werd ingekopt. Helaas eindigde de bal op de paal. Het gaf wel aan hoe ASWH de klus wenste te klaren.

De Ambachtse aanvallen waren dan ook beduidend dreigender dan die van Rijsoord, dat clubtopscorer Adair Lopes da Silva uitstekend bespeeld zag worden door Erik Wisse. ASWH durfde ook het geduld te bewaren, ook toen de openingstreffer enige tijd op zich liet wachten. Rijsoord mocht daar doelman Basjan Munten voor danken, want hij had een geweldige reflex in huis op een kopbal van Leon van Dalen na één van de vele corners die Geert Bakker voor rust mocht nemen. De goalie tikte ook al een keer een bal weg, net voor Henk Roeland dacht deze in te kunnen koppen.

Na iets meer dan een half uur was het dan toch raak. Ricardo Danning zag Geert Bakker vertrekken en gaf een prachtige dieptepass op de speersnelle ASWH-spits. Bakker nam de bal mee, trok richting de goal en prikte het speeltuig met de buitenkant van de voet via de paal keurig binnen: 0-1. Dit werd ook de ruststand, mede doordat een poging van Henk Roeland uit de draai net werd geblokt door een verdediger en Bakker, op aangeven van Damiën Vereecken, nog eens op de keeper stuitte.

Na rust moesten de gastheren wat meer risico gaan nemen, maar ze konden ASWH daarmee zelden verontrusten. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Ambachters, die af en toe prima combinaties lieten zien, maar dan net pech hadden bij de eindpass of doelpoging. De poeier waarmee Coen van der Waal de lat raakte was daarvan een goed voorbeeld. Met een marge van één bleef echter altijd het gevaar bestaan dat de bal voor Rijsoord wel een keer goed zou gaan vallen. ASWH zocht dan ook nadrukkelijk naar een tweede treffer.

Na twintig minuten spelen ontving Josiemar van de Werp de bal uit een inworp. Hij draaide goed weg en stuurde direct Jan Willem Schep weg aan de linkerkant. De middenvelder, die zijn vijftigste officiële wedstrijd voor ASWH 1 speelde, behield het overzicht en legde goed terug. Geert Bakker was de man die kwam inlopen en beheerst liet hij zijn tweede goal noteren.

Met die veilige marge kon ASWH de wedstrijd relatief rustig uitspelen. Rijsoord probeerde het nog wel, maar dat beperkte zich vooral tot wat scrimmages bij spelhervattingen. Een kwartier voor tijd deelde ASWH de genadeklap uit. Een hoekschop van Geert Bakker werd door Jan Willem Schep knap en hard in de hoek van het doel gekopt: 0-3. Dat werd ook de eindstand, waarbij ASWH nog best wat kansjes had op meer.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Berg was de vreugde uiteraard groot. Door de overwinning stijgt ASWH weer naar het linkerrijtje, met nog altijd een aantal duels tegoed. Hopelijk vormt de zege van vandaag een aanzet voor een mooie serie. Volgende week mag ASWH inhalen bij NSC en daarbij zal ongetwijfeld voortgeborduurd worden op het spel van vandaag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.