Verdachten aangehouden na inbraak in snackbar

28 november 2010 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee Rotterdammers van 20 en 22 jaar zijn op zaterdagmorgen 27 november omstreeks 06.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak. De eigenaar van een snackbar aan de Weteringsingel belde de politie toen hij een melding kreeg dat er in zijn zaak zou worden ingebroken en drie mannen had overlopen.
Diverse politie-eenheden kwamen direct in actie om de verdachten op te sporen. In de nabijheid van de zaak stond een Volkwagen waarvan één van de deuren open was. Tien minuten later zagen agenten iemand in het voertuig stappen en met gedoofde lichten wegrijden. Er werd een achtervolging ingezet waarbij de verdachte zijn auto op de Reeweg stilzette en er te voet vandoor ging. Deze 20-jarige man werd korte tijd later in een brandgang achter de Scheltingastraat aangehouden. Ondertussen waren andere agenten twee mannen op het spoor die bij de Hendrik Ydenweg het talud afrenden richting de snelweg. Eén van hen, de 22-jarige verdachte, konden zij te pakken krijgen, de ander ontsprong de dans. De verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.