ASWH verspeelt dure punten in Nijkerk

29 november 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde vanmiddag een inhaalwedstrijd in de Hoofdklasse B. Bij promovendus NSC in Nijkerk lieten de Ambachters dure punten liggen in de race om aansluiting bij de bovenste ploegen. ASWH begon nog wel goed en kwam op voorsprong, maar verspeelde deze vervolgens bijzonder snel. In het restant was de ploeg niet meer bij machte om het NSC, dat gedeeld laatste staat, nog heel lastig te maken. De beste kansen waren zelfs nog voor de gastheren. Zo werd het dus een teleurstellende middag voor ASWH.

Trainer Willem Leushuis stuurde vrijwel dezelfde formatie het veld in als een week eerder tegen Rijsoord. Logisch, want toen werd immers een goede 0-3 zege geboekt. De enige wijziging vond plaats op de rechtsbackpositie. Damiën Vereecken was de afgelopen week ziek en niet fit genoeg om te starten, zodat Mitchell van Esveld mocht beginnen.

In de openingsfase was ASWH de betere ploeg. Het wachtte geduldig op momenten waarop de ruimte benut kon worden om te voetballen, net als tegen Rijsoord zo succesvol werd gedaan. Het leverde ook de eerste kans op. Coen van der Waal zette voor vanaf rechts, Henk Roeland kon er eerst net niet bij, maar kreeg nog een kans om doelman Koen Verhoeff te passeren. Helaas mikte Roeland vanuit een moeilijke hoek op de doelman. Na iets meer dan een kwartier was het echter wel prijs. Geert Bakker onderschepte een breedtepass van een NSC-verdediger en stuurde Henk Roeland weg. Koelbloedig hield de Dordtse goalgetter zijn tegenstander van zich af, om vervolgens de bal in de hoek achter de uitkomende Verhoeff te schieten. Een prima goal, die het startsein leek voor een mooie middag.

Binnen een minuut was de situatie echter alweer veranderd. Vrijwel direct vanaf de aftrap mocht NSC een aanval opbouwen, waarbij de Nijkerkers teveel ruimte kregen. De bal kwam in het strafschopgebied bij Sercan Öztürk. De clubtopscorer van de thuisploeg liet een op het oog houdbaar schot los, maar verraste Jordy van de Corput daarmee toch dusdanig dat de bal net naast de paal in het net eindigde: 1-1. Een tegenvaller voor ASWH en die leek de ploeg maar lastig te kunnen verwerken. Ondanks een groot aantal hoekschoppen wisten de Ambachters nog maar zelden gevaarlijk te worden. De enige uitzondering vormde Henk Roeland, die na eerst zelf de bal veroverd te hebben goed op doel schoot, maar zijn inzet door Verhoeff uit de goal getikt zag worden. Zo zochten beide ploegen dus met een 1-1 stand de rust op.

In de tweede helft lukte het ASWH helaas ook niet om de wedstrijd nog om te buigen. Met invaller Giovanni Klaverweide voor de niet fitte Ramon Ouwehand speelde de ploeg wel wat verder naar voren, maar ook nu ontstond er nauwelijks echt gevaar voor NSC. De Nijkerkers waren in de omschakeling wat dat betreft gevaarlijker. Sercan Öztürk mocht bijvoorbeeld alleen richting Jordy van de Corput lopen. De doelman van ASWH redde goed, maar de NSC-spits kreeg nog een herkansing. De alerte Leon van Dalen haalde de bal echter van de lijn. ASWH kwam nog het dichtst in de buurt van een treffer toen Erik Wisse na één van de vele hoekschoppen de bal net niet vol kon koppen, waardoor zijn poging naast het doel eindigde.

Met het inbrengen van Ebu Öztürk, die debuteerde in de Hoofdklasse, hoopte trainer Willem Leushuis ASWH nog van een nieuwe aanvallende impuls te voorzien. De Dordtenaar viel goed in en was ook nog dreigend met een schot dat naast de goal eindigde. Het begon er steeds meer op te lijken dat ASWH de tweede goal niet meer zou gaan maken. De ploeg kwam vervolgens nog goed weg toen invaller Richard van Schooten in de slotfase de paal raakte, anders had het zelfs zonder punten huiswaarts moeten keren. Toen de prima fluitende scheidsrechter Duarte uit Schiedam een einde aan de wedstrijd maakte, stond het dus nog altijd 1-1.

Daarom mocht ASWH een punt bijschrijven, maar tot vreugde leidde dit uiteraard niet. De gehoopte aansluiting werd vandaag niet gevonden. Volgende week mag ASWH proberen om zich op eigen veld te revancheren voor de teleurstellende puntendeling in Nijkerk. LRC Leerdam komt dan op bezoek op sportpark Schildman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.