ASWH wint oefenduel van DOTO

10 januari 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelde op zaterdag 8 januari 2010 voor de eerste keer een oefenduel onder leiding van interim-trainer Fop Gouman en zijn assistent Coen Scheurwater. Op het kunstgras van sportpark Schildman was DOTO te gast. Gouman debuteerde met een overwinning, want zijn elftal stuurde de gasten uit Pernis met een 1-0 nederlaag huiswaarts. Met een iets meer geluk in de afronding, had de overwinning nog hoger uit kunnen vallen, maar de start was hoopgevend.

Vanwege diverse omstandigheden als werk, vakantie en blessures kon Gouman niet beschikken over een zevental spelers. Daardoor zag zijn eerste opstelling er als volgt uit: Dolf Kerklaan verdedigde het doel, achterin speelden Mitchell van Esveld en aanvoerder Ricardo Danning als backs en werd het centrum gevormd door Damiën Vereecken en Bas van Stokkom, Coen van der Waal en Josiemar van de Werp speelden centraal op het middenveld, Giovanni Klaverweide en Jan Willem Schep bezetten de flanken en Henk Roeland en Ramon Ouwehand waren herenigd als spitsenduo.

In de eerste helft kreeg ASWH de beste kansen om de score te openen. Na goed voorbereidend werk van Josiemar van de Werp schoot Henk Roeland goed in, maar keeper Senel Dilek tikte de inzet van de Dordtenaar over de goal. In de slotfase bood Ramon Ouwehand nog een goede kans aan Gio Klaverweide, maar ook nu lag de doelman in de weg. DOTO, dat ook probeerde te voetballen, kreeg pas kort voor rust een kans op een goal, maar scoorde ook niet. Doorgaans wist de ASWH-defensie de Pernisse aanvallen in de kiem te smoren voor deze echt gevaarlijk werden.

Na rust begonnen Elvis Versluis en Jordy van de Corput als vervangers van Jan Willem Schep en Dolf Kerklaan. DOTO, dat voor rust fel gejaagd had, leek de meeste krachten verspeeld te hebben. Het kreeg nog wel de eerste kans, maar daarna nam ASWH het heft in handen en werden de Ambachtse aanvallen steeds gevaarlijker. Een snelle aanval via Elvis Versluis en Mitchell van Esveld leverde een kans op voor Ramon Ouwehand, maar Dilek voorkwam de openingstreffer met een snelle reflex. De goalie keerde vervolgens ook een inzet van Elvis Versluis en had geluk dat een boogbal van Henk Roeland net naast de goal eindigde.

Een klein kwartier voor tijd kreeg ASWH dan toch de verdiende goal. Mitchell van Esveld zette voor en de ingevallen Ebu Öztürk kopte prima binnen. Bij die ene treffer bleef het, ook al omdat Henk Roeland nog eens stuitte op doelman Dilek. Een nuttige oefenzege dus voor ASWH. Dinsdag speelt de ploeg uit bij Alphense Boys opnieuw een oefenduel, een weerzien met oude bekenden Dogan Corneille, Ronald Ermes en Brian Leons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.