ASWH doet zichzelf tekort tegen LRC

17 januari 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Na twee oefenduels speelde ASWH op zaterdag 15 januari 2010 de eerste competitiewedstrijd van 2011. LRC Leerdam was te gast op sportpark Schildman. Omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was, werd de wedstrijd afgewerkt op het kunstgrasveld. Het uiteindelijke resultaat was voor ASWH teleurstellend. Na een prima fase in het eerste deel van de tweede helft leek de ploeg van trainer Fop Gouman namelijk op weg naar drie punten, maar in de laatste minuut wisten de bezoekers vanaf de stip nog gelijk te maken.

Gouman stuurde voor de eerste officiële wedstrijd onder zijn leiding een elftal het veld in, waarin Jordy van de Corput het doel verdedigde. Achterin speelden Mitchell van Esveld, aanvoerder Leon van Dalen, Damiën Vereecken en Ricardo Danning. Op het middenveld kregen Jan Willem Schep, Coen van der Waal en Josiemar van de Werp gezelschap van Elvis Versluis. Het spitsenduo bestond uit Geert Bakker en Henk Roeland.

ASWH begon aardig aan de wedstrijd en probeerde met snel rondspelen de opening te vinden in de LRC-defensie. Na de openingsfase zakte het niveau van ASWH echter en werden de bezoekers gevaarlijker. Zij kregen ook het eerste kansje van de wedstrijd via Ramon van Soelen, maar Jordy van de Corput bracht redding. Na een minuut of twintig leek ASWH op achterstand te komen. Een voorzet van de snelle en behendige rechtsbuiten Ali Yilmaz werd in het doel getikt door een aanvaller, maar hij deed dit in buitenspelpositie. De treffer werd dus geannuleerd. Even later had Jordy van de Corput nog een goede redding in huis op de doorgebroken Arno van Noord.

Daarmee was het gevaar van de bezoekers nog niet geweken. Een indraaiende vrije trap van Mohammed Hammouti leek een prooi voor Van de Corput, maar de keeper kreeg de bal niet onder controle. De vrij gekomen bal werd door Mo Houdoe tegen de paal geschoten, zodat ASWH ontsnapte aan een achterstand. Vanaf dat moment rechtte ASWH wel de rug en kreeg het weer meer controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in een prima aanval over rechts via Jan Willem Schep, die een afgemeten voorzet op Henk Roeland gaf. Roeland tikte in, maar ook deze goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Zo bleef het dus 0-0 in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft kwam ASWH flink los. Vanaf het eerste fluitsignaal van de ervaren scheidsrechter Van Beek zette ASWH de bezoekers onder druk en zocht het de aanval. Al vlot kreeg Geert Bakker, nadat Jan Willem Schep een uittrap van Jordy van de Corput koppend verlengde, een enorme kans. De rappe aanvaller tikte de bal langs de uitkomende doelman Mirco Bovo, maar helaas net naast. Het was het startsein voor een kansenregen. Jan Willem Schep kopte een corner van Rico Danning prima in, maar een verdediger bracht redding op de lijn. Daarna was het Josiemar van de Werp die Geert Bakker wegstuurde op links, waarna diens voorzet door Henk Roeland eerst op de keeper werd gekopt, daarna op een verdediger getrapt en vervolgens voor de voeten van Elvis Versluis kwam. De Dordtenaar schoot in, maar Bovo tikte de bal naast. Kort daarna raakte Henk Roeland de bal niet vol na weer een voorzet van Bakker.

Net voor het uur werd het Ambachtse offensief dan eindelijk beloond. Goed doorzetten van Henk Roeland bracht hem op de achterlijn. Hij legde goed terug en Geert Bakker schoot de 1-0 binnen. Bakker had de voorsprong kunnen verdubbelen, toen hij na te kort terugkoppen van Tim Verdier als een duveltje uit een doosje verscheen en de bal langs Bovo wipte. Helaas ging deze bal echter naast.

LRC-trainer Ruud Heus was inmiddels aanvallend gaan wisselen. ASWH kon het hoge tempo niet meer volhouden en moest wat meer ruimte gunnen aan de tegenstander, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet. De marge was echter nog niet geruststellend. Coen van der Waal leek te scoren met een zwabberschot, maar Bovo redde opnieuw. Zo bleef het slechts 1-0. Daarvoor kreeg ASWH in de laatste minuut een dure rekening gepresenteerd. Een diepe bal werd voor de goal gekopt, Damiën Vereecken bracht een tegenstander ten val, Van Beek floot en gaf een strafschop en rood. Arie van Houwelingen schoot vervolgens vanaf elf meter de gelijkmaker tegen de touwen, ondanks dat Jordy van de Corput nog een handje tegen de bal kreeg.

Een vervelend einde voor ASWH dus, dat teleurgesteld de kleedkamer opzocht. De prima fase in de tweede helft, hoopgevend voor de komende weken, werd helaas niet met drie punten beloond. Hopelijk zal dat volgende week, op bezoek bij Heerjansdam, wel het geval zijn. Eerst speelt ASWH echter nog bij TSC uit Oosterhout voor de districtsbeker. Dit duel wordt dinsdagavond afgewerkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.