IFC en Westlandia in evenwicht.

24 januari 2011 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Verdedigend hield IFC weer eens de nul. Dat was de grote winst van het thuisduel tegen Westlandia. Maar ook aanvallend bleef het bij de nul en daarmee leverde de ontmoeting de brilstand op. Dat schiet in de situatie, waarin de Ambachters al een tijdlang verkeren, niet zo erg op. Overigens was IFC wel degelijk de ploeg die het meeste in de buurt kwam van de zege.

Het gezellig druk bezochte IFC-complex kende enkele prominente gasten. Onder de toeschouwers niemand minder dan Patrick Lodewijks en Giovanni van Bronckhorst. Wat zullen zij ervan gevonden hebben? Ongetwijfeld hebben zij het door een wat andere bril aanschouwd dan het thuispubliek. Door die laatstgenoemde bril bekeken: Gastheer IFC speelde voor rust absoluut redelijk. Traditiegetrouw was het eerste gevaar voor de tegenstander. Met een beetje pech had het een snelle achterstand opgeleverd. Het liep goed af. Daarna kwam een helft lang het meeste gevaar van de thuisclub. Het mooiste moment gaf de 20e minuut. Hasan Karagoz onderschepte in het hart van zijn eigen defensie de bal en transporteerde deze direct naar Johan de Ruiter op links. Die gooide het speeltuig vervolgens cross op Danny Slingerland. Laatgenoemde bracht helemaal voorin de prachtige bal goed onder controle en leek uit te halen.

Maar helaas voor hem en IFC, nog net op tijd bracht een verdediger van Westlandia redding. Daarvoor was IFC ook al een paar keer dreigend geweest. Zo kwam Reinder van de Velde bij één van die situaties een teenlengte te kort. Op het halfuur haalde Alper Kazbogan verdienstelijk uit, maar de Naaldwijkse goalie bracht redding. Het geeft aan dat IFC in deel één meerdere keren aan de voorsprong rook.
Na de thee een ander beeld. De Naaldwijkers hadden bijna een halfuur lang het meeste balbezit. De onverzettelijkheid bij de gastheren bleef echter groot en de Westlanders kregen dan ook nauwelijks kansen. Op den duur kon ‘roodzwart’ de bakens zelfs weer verzetten. In de 75e minuut was Alper Kazbogan erg dicht bij de 1-0. In de vijandelijke zestien en recht voor doel kwam hij in schietpositie. Zijn uithaal was snoeihard, maar helaas te hoog. De bal vloog over doel.

Kort daarop ineens een Westlandse kopkans, maar weer kort daarna opnieuw een Ambachtse mogelijkheid. Ali Benomar kreeg in de 81e minuut in de vijandelijke zestien de bal voor de voeten. Vanuit een overigens lastige positie schoot hij rakelings, maar dan ook echt rakelings voorlangs. Ook in de allerlaatste minuten probeerde IFC het nog te forceren, maar het mocht niet zo zijn. Aan IFC-zijde werd Rory van der Weijden tot ‘man of the match’ uitgeroepen. De Dubbeldammer is normaal spits, maar stond deze keer verrassend in het centrum van de defensie. Daar hield hij voormalig prof Maikel Renfurm, nu spits bij Westlandia, uitstekend uit de wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.