IFC klopt Unitas in oefenduel: 3-0

30 januari 2011 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - De geplande reis naar Amsterdam ging niet door, dus voorbije zondag geen competitievoetbal voor IFC. Zou de ploeg tegen FC Chabab wel in actie zijn gekomen, dan zou er groot aantal spelers ontbroken hebben. Naast al langer ‘buitenspel’ staande pionnen, had het in de hoofdstad namelijk ook nog eens gemoeten zonder Hasan Karagoz, Gerard van der Mei, Alex de Jong en Ali Ben Omar. Wel draafde IFC op voor een oefenwedstrijd tegen Unitas, op het kunstgras van ASWH. Dat duel kende nu vooral een experimenteel karakter.

Het bood oefenmeester Ab van Oorschot de kans om een aantal spelers aan het werk te zien, die niet wekelijks deel uit maken van de basis. De eerste helft boeide overigens maar matig. Overwegend rommelig middenveldspel, veel balverlies en weinig spektakel in de beide ‘zestien meters’. Dat het halverwege 0-0 stond, was dus niet zo heel verwonderlijk. Na de warme thee kende het duel een veel vinniger karakter. Beide elftallen wekten nu veel meer de indruk de wedstrijd te willen winnen.

Die winnaar kwam er ook en dat was thuisclub IFC. Houcine el Hammach nam de 1-0 voor zijn rekening. Kort voor tijd zette ‘gastspeler’ Regilio Seedorf de 3-0 op het denkbeeldige scorebord. Tussendoor had de na rust ingevallen Robin Benningshof voor 2-0 gezorgd. Dit geeft meteen aan dat de A-jeugd op deze middag eveneens aan bod kwam. De scorende Benningshof stond ook zijn mannetje in de lucht en viel verder nog een keer op door een uithaal van grote afstand. Naast de lange frontsoldaat, kwamen in het tweede bedrijf ook keeper Jeroen de Veij en middenvelder Dennis van Noort in actie. Eerstgenoemde had enkele prima reddingen en voetbalde goed mee. Dennis van Noort speelde volwassen en wekte in de middenlinie de indruk dat hij al langer deel uitmaakt van de IFC-selectie. Kortom, het was een nuttige oefenpot met een verdienstelijk resultaat. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.