ASWH verliest van DTS Ede

07 februari 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 5 februari 2010 een pijnlijke nederlaag geleden in Ede. Op het eigen kunstgras bleek DTS Ede met 3-1 te sterk, waardoor het zicht op de tweede periodetitel vertroebelde. De nederlaag was gezien de verhoudingen voor rust onnodig. ASWH nam snel de leiding, maar vergat de voorsprong uit te bouwen. Daar kreeg het na rust de rekening voor gepresenteerd. Een snelle gelijkmaker hielp de gastheren in het zadel, waarna zij op basis van wilskracht uiteindelijk de zege naar zich toe trokken.

Na de schitterende 5-1 overwinning op koploper XerxesDZB was er voor trainer Fop Gouman weinig aanleiding om te wisselen. Alleen Henk Roeland, vorige week als invaller twee keer scorend, keerde terug in de basis. Daardoor nam Josiemar van de Werp plaats op de bank. De overige tien namen waren hetzelfde als vorige week.

ASWH startte dan ook goed op sportpark Inschoten. Na een splijtende pass van Ricardo Danning kon Ebu Öztürk het strafschopgebied van DTS binnen gaan. Hij passeerde de uitgelopen doelman Özkan Yilmaz, die de spits daarop neerlegde. Scheidsrechter Ebink wees direct naar de stip en trok geel voor de goalie van DTS. Henk Roeland nam plaats achter de bal en wist zoals gebruikelijk te scoren vanaf elf meter. Zo kwam ASWH al in de zesde minuut op 0-1.

Vervolgens had ASWH een helft lang helemaal niets te duchten van DTS. De thuisploeg kon nooit een vuist maken, terwijl ASWH bij tijd en wijle weer goede combinaties op de mat legde. Het enige verwijt dat de ploeg gemaakt kon worden, was dat er niet vaker gescoord werd. De kansen op een goal waren er zeker. Zo stuurde Ebu Öztürk Geert Bakker, die een goede loopactie maakte, alleen richting de doelman. Bakker schoot helaas op de paal en kon ook de rebound niet in een goal omzetten. Na iets meer dan een half uur ging Bakker er weer eens vandoor aan de rechterkant en leverde een voorzet op maat af, die door Henk Roeland net naast de goal werd geschoten. Het bleef dus 0-1.

De tweede helft begon met Gio Klaverweide voor de aan de schouder geblesseerde Jan Willem Schep. DTS kwam beduidend feller uit de kleedkamer, maar ASWH leek de controle te kunnen houden. Sterker nog, de thuisploeg kwam goed weg toen Niels van de Top na een pass van Coen van der Waal de bal over zijn eigen doelman kopte. De verdediger van DTS kon er zelf nog achteraan gaan en voorkwam een eigen goal.

Vervolgens kwam DTS uit het niets op gelijke hoogte. Damiën Vereecken leed diep op de helft van de tegenstander balverlies, waarna DTS razendsnel counterde over de linkerflank. De bal werd voor de goal gespeeld en leek achter te rollen, maar Remco Speelziek gleed het speeltuig vanuit een lastige hoek nog binnen: 1-1. Het was een keerpunt in de wedstrijd, want de goal gaf de thuisploeg meer vertrouwen. ASWH begon steeds vaker duels te verliezen en zocht te snel de oplossing in de lange bal. Toch hadden de Ambachters opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar Elvis Versluis schoot eerst te zacht in na een heerlijke één-twee met invaller Josiemar van de Werp en schoot even later naast, na een samen met Henk Roeland en Geert Bakker goed opgezette aanval.

De thuisploeg kreeg even later een hoekschop. Die leek ongevaarlijk, want de bal werd weggewerkt door ASWH en daarna door een speler van grote afstand nog eens ingeschoten. De bal ging naar de linkerkant en was normaliter naast gegaan, maar Fabian Maaskamp zette zijn voet tegen de bal en scoorde. Het was de grensrechter kennelijk ontgaan dat Maaskamp hierbij duidelijk buitenspel stond, want een vlagsignaal bleef uit. De scheidsrechter keurde het doelpunt dus goed en zo was het ineens 2-1.

Vanaf toen speelde ASWH feitelijk een verloren wedstrijd. Er was nog genoeg tijd, maar het vernuft ontbrak om de tegenstander in problemen te brengen. Bovendien gooide DTS er nog een extra portie strijd in, waardoor het meer duels bleef winnen. In de uitbraak was men bovendien zeer gevaarlijk. Linksback Yoram Pesulima raakte na een razendsnelle counter over de linkerflank bijvoorbeeld de paal. Zo bleef een punt mogelijk voor ASWH, tot Pesulima tien minuten voor tijd na een nieuwe uitbraak wel doeltreffend als eindstation fungeerde: 3-1.

Een teleurstellende middag dus voor ASWH, mede doordat deze nederlaag zeker niet had gehoeven. Helaas bleek dat de wisselvalligheid nog niet uit het spel is verdwenen, ondanks de goede serie na de winterstop. Extra zuur was het verlies van concurrent in de tweede periode Kozakken Boys, waar dus niet van kon worden geprofiteerd. De komende week mag ASWH op twee fronten aantreden om deze teleurstelling weg te spelen. Eerst dinsdag de burenstrijd tegen IFC voor de RTV Rijnmond Cup en daarna wacht een mooie derby in de competitie, als RVVH naar sportpark Schildman komt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.