IFC verzuimt koploper ADO’20 beentje te lichten

07 februari 2011 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Met 2-2 delen tegen koploper ADO’20 is op zich een goed resultaat, maar zo voelde het bij IFC zondagmiddag na afloop niet. Kansen op een verrassende zege waren er volop geweest, maar het genadeschot richting de Heemskerkers bleef uit. Dus niet staartploeg IFC, maar juist de koploper mocht het meest blij zijn met de remise.

IFC ging flitsend van start en werd binnen 5 minuten diverse keren gevaarlijk. En in de 6e minuut was het zelfs raak. IFC verdedigde eerst bekwaam uit, waarbij de bal rechts achterin voor de voeten van Houcine el Hammach kwam. De frêle speler verzond vanaf daar een magnifieke crosspass richting de linkerflank. Daar kon Alper Oguz Kazbogan na een knappe aanname richting het ADO-doel vertrekken. Een fractie later lag de bal in de verre hoek (1-0). Het werd nog mooier. In de 24e minuut stuurde Danny Slingerland ploegmakker Ali Ben Omar de zestien in. Hij kon alleen ten koste van een overtreding gestuit worden en de bal ging op de stip. Alex de Jong vonniste onberispelijk (2-0). Weer een paar minuten later kopte Kazbogan op de lat. Waar zou dit gaan eindigen? Maar in de 35e minuut wist ADO-speler Mike Brantjes gebruik te maken van de harde wind. Vanaf rechts krulde hij met links het leder hard richting doel. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar naar het oordeel van de scheidsrechter werd het speeltuig onderweg niet geraakt en stond er niemand ‘hinderlijk’. Onhoudbaar voor Karsten van de Velde eindige de bal in het linkerzijnet (2-1). Het werd ook de ruststand.

Na rust kwam er meer druk van ADO’20, maar in de 64e minuut was het juist IFC dat weer als eerste aan een treffer rook. Alex de Jong dook op in de zestien en kwam in goede schietpositie. Zijn inzet eindigde echter op de benen van de ADO-goalie. Weg kans en geen 3-1. Het kwam IFC duur te staan, want in de 72e minuut viel vanuit het niets de gelijkmaker. Vanaf links gooide ADO het leder naar rand strafschopgebied. De vanaf rechts inkomende Nick van de Valk kwam aan de bal. Even sneaky als onverwachts verschalkte hij Karsten van de Velde. Het was geen mooie aanval, het was zelfs geen echte doelkans, maar het stond ineens gelijk (2-2).

Daarna leek IFC alsnog met de winst aan de haal te gaan. In de 81e minuut werd Houcine el Hammach knap vrijgespeeld. Maar tot spijt van alles wat IFC een warm hart toedraagt, wist Houcine de kans niet te benutten. Keeper Zonneveld pareerde de poging. In de 85e minuut bracht ook Danny Slingerland de Heemskerkers nog in verlegenheid met een indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant. Tot de beslissende treffer leidde het niet. Het bleef 2-2 en daarmee kreeg de thuisclub niet de beloning die het verdiende.