ASWH lijdt tweede nederlaag op rij tegen RVVH

14 februari 2011

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH leed op zaterdag 12 februari 2011 de tweede nederlaag op rij in de Hoofdklasse B. Op het kunstgras van sportpark Schildman, waar het hoofdveld was afgekeurd, bleek RVVH te sterk. ASWH toonde zich in de streekderby vooral in aanvallend opzicht machteloos en moet, nadat het twee weken terug weer leek aan te haken in de strijd op de bovenste plaatsen, voorlopig een pas op de plaats maken.

Trainer Fop Gouman had het elftal ten opzichte van de verliesbeurt bij DTS Ede op enkele posities gewijzigd. Zo startte Giovanni Klaverweide als linkermiddenvelder en keerde Josiemar van de Werp als centrale middenvelder terug in de ploeg. Henk Roeland startte daardoor weer voorin. Deze wijzigingen gingen ten koste van Geert Bakker en Elvis Versluis, die op de reservebank begonnen.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gijzen ontstond een hachelijk moment voor het ASWH-doel. De bal rolde amper toen er al een hoekschop moest worden gegeven. Die draaide gevaarlijk voor het doel, maar uiteindelijk kwam de ASWH-defensie als winnaar uit de strijd. Daarna zorgde ASWH zelf voor gevaar. Ebu Öztürk mikte van buiten het strafschopgebied op doel, maar zijn goede poging werd door de ervaren RVVH-keeper Jaco de Ligt uit het doel gestompt. Het zou de beste kans van ASWH in de eerste helft worden.

Een aanval later mocht ASWH opgelucht ademhalen. Een voorzet van Germain Akkermans werd door Jordy van de Corput weggetikt, maar de bal belandde voor de voeten van Ruperto Dorothea. Die schoot gelukkig voor ASWH naast. Later had Van de Corput nog een goede redding in huis op een inzet van Akkermans. Tussendoor had scheidsrechter Van Gijzen een gele kaart gegeven aan Jan Willem Schep. Een makkelijk gegeven kaart, die later grote gevolgen zou hebben.

De weinig opwindende eerste helft leek zonder doelpunten te gaan eindigen, tot twee minuten voor tijd de Ambachtse buitenspelval niet werkte en Germain Akkermans na een steekbal alleen richting Jordy van de Corput kon. De snelle vleugelspits van RVVH scoorde beheerst en zo moest ASWH met een achterstand gaan rusten.

De tweede helft begon vervolgens met een enorme kans voor de bezoekers. Ruperto Dorothea verscheen plots alleen voor de uitkomende Jordy van de Corput, die met de voet redding bracht. Daarna ontstond er een periode van korte Ambachtse druk, waarin ASWH middels twee schoten van Coen van der Waal in elk geval iets dreigender was. Daarna volgde een wissel, waarbij Geert Bakker in de ploeg kwam voor Gio Klaverweide.

ASWH slaagde er ook na de wissel echter niet in om echte kansen te creëren en kon de Ridderkerkers dan ook niet echt verontrusten. Te vaak werd de lange bal gehanteerd. RVVH mocht een kwartier voor tijd een hoekschop nemen, die door ex-prof Etienne Shew-Atjon werd ingekopt. Bij de tweede paal kreeg een ASWH'er de voet nog tegen de bal, maar de grensrechter had al geconstateerd dat de bal de lijn was gepasseerd en zo was het 0-2.

Daarmee leek de wedstrijd eigenlijk wel beslist, zeker toen ASWH kort daarna tot een tiental gereduceerd werd. Jan Willem Schep kwam op de middenlijn onbesuisd in op Giovanni Franken en kreeg van Van Gijzen dan ook de gele kaart. Zijn tweede en dus kon Schep gaan douchen. Toch wisten de tien ASWH'ers de aansluitingstreffer te produceren. Geert Bakker kon op links ontsnappen aan de verdedigers, zette voor op Josiemar van de Werp en die werkte de bal prima in de verre hoek: 1-2.

Onmiddellijk bracht Gouman Paul Scheurwater in als breekijzer, om te proberen nog iets te forceren. Er kwamen nog wel wat diepe ballen die door de Ambachter werden doorgekopt, maar kansen op de gelijkmaker kwamen er niet meer. Zo mocht RVVH dus als winnaar van het veld stappen na een vrij tamme derby, waarin de Ridderkerkers toch meer echte wil om te winnen aan de dag legden tegen een wel hard werkend ASWH.

Door de nederlaag zakte ASWH naar de zesde plaats. In deze onvoorspelbare competitie is het bijna ondoenlijk om daar nu een conclusie aan te verbinden, maar zeker is dat er de komende weken toch zeker nog een aantal punten gepakt moet worden om niet te ver weg te zakken op de ranglijst. Volgende week start de derde periode, dus is het ook zo dat er een nieuwe ronde met nieuwe kansen start. Dat gebeurt in Werkendam, waar Kozakken Boys wacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.