Terechte nederlaag IFC tegen Lenonidas

14 februari 2011 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Natuurlijk hoopte de IFC-aanhang op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Leonidas. En er waren supporters die zelfs rekenden op drie punten. Deze verwachting was gebaseerd op de drie laatste duels. Hoewel het rendement op zich achter bleef, zag het er tegen Westlandia, ADO’20  en voor de RTV Rijnmond Cup tegen ASWH qua spel goed uit. De realiteit is echter dat IFC in Rotterdam een kansloze partij afwerkte. Bij rust was met 2-0 alles al beslist en die stand werd na een weinig inspirerende tweede helft ook de eindstand.

De wedstrijd begon nog wel redelijk spectaculair. Binnen 5 minuten drie gevaarlijke momenten voor de doelen, verdeeld over twee pogingen van IFC en daar tussendoor één poging van de thuisclub. Vervolgens was er na een kwartier een goede kopkans voor de gastheren, maar de bal ging over. Twee minuten daarna opnieuw Rotterdams gevaar, maar IFC-goalie Karsten van de Velde bracht redding. Na 25 minuten was de beurt echter weer aan ‘roodzwart’, toen Reinder van de Velde op de lat kopte. De conclusie met betrekking tot IFC in deze eerste 25 minuten? Het speelde aardig mee.

Maar in de fase daarna werd het voorgaande allengs minder van toepassing. De gastheren werden steeds gevaarlijker, sneden vaker en vaker door de linies heen en het was voor IFC wachten op averij. En in de 32e minuut kwam deze er ook. Op Ambachts balverlies op het middenveld, volgde een Rotterdamse pass richting IFC-zestien. Daar maakte Ismaël Celen precies op tijd de loopactie en ook de openingstreffer (1-0). Krap vijf minuten later was het opnieuw raak. Leonidas mocht een hoekschop nemen. Celen gooide de bal voor en ondanks grote drukte in de zestien stond Onno Doeland helemaal vrij. Hiermee wist hij raad, want hij poeierde de bal achter goalie Karsten van de Velde (2-0).

In de tweede helft was er nog maar weinig te beleven. IFC kon niet meer en Leonidas wilde niet meer, zo leek het. De thuisclub rook nog wel een aantal keren aan een derde treffer, maar desondanks bleef grotere schade voor IFC uit. En de Ambachtse wapenfeiten? Een kans voor Reinder van de Velde bij een uitbraak na circa een kwartier en een goed schot van Danny Slingerland na ongeveer een half uur. Daar bleef het allemaal bij. Rest nog te vermelden dat de scheidsrechter, de heer J. Bleije, de beste man van het veld was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.