ASWH krijgt te weinig met punt tegen Kozakken Boys

19 februari 2011

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 19 februari 2011 begon ASWH op de ongewone tijd van 17.00 uur aan de streekderby met Kozakken Boys. De, gezien de ranglijst, papieren topper in Werkendam eindigde onbeslist.

Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord van sportpark de Zwaaier. Deze puntendeling werd in het Ambachtse kamp met teleurstelling ontvangen, want een hard werkend ASWH kreeg twee punten te weinig. In vergelijking met de  wedstrijd tegen RVVH van een week eerder had trainer Fop Gouman het elftal op twee plaatsen gewijzigd. Jan Willem Schep, na drie gele kaarten in het eerste en één bij het tweede, ontbrak door een schorsing. Zijn plek werd ingenomen door Paul Scheurwater. Verder keerde Joshua Brard na lange tijd terug in ASWH 1, hetgeen ten koste ging van Coen van der Waal.

De beide teams moesten in het koude Werkendam duidelijk even op gang komen. Verwacht werd dat Kozakken Boys offensief zou starten, maar in de praktijk bleek dit mee te vallen. Het eerste kansje was voor ASWH, toen Henk Roeland na een ouderwetse scrimmage de bal over schoot. Even later voorkwam Leon van Dalen dat een passje van Arda Havar bij de vrijstaande Kozakken-spits Christiaan Perrier zou komen. Het zou niet voor het laatst zijn dat de ASWH-defensie het gevaar van de thuisploeg al vroegtijdig in de kiem smoorde, want ASWH hoefde geen enkele serieuze kans weg te geven. Aan de overzijde kon ASWH doelman Dennis Netten van de thuisploeg ook nog niet echt verontrusten. Bij kansrijke uitvallen was de eindpass van Joshua Brard en later Ebu Öztürk net niet op maat, terwijl schotpogingen van Gio Klaverweide en Paul Scheurwater ook niet verder kwamen dan het predikaat halve kans. Over 45 minuten genomen had ASWH de zaken echter beter voor elkaar.

Na rust zette ASWH ook in aanvallend opzicht door. Steeds vaker werden de Ambachters dreigend. Kozakken Boys kwam er nauwelijks meer uit en leverde vrijwel elke bal direct in bij ASWH. In het eerste kwartier bleef het nog bij dreiging, want gevaarlijke doelpogingen waren er nog niet. Dat veranderde na iets meer dan een uur, toen Josiemar van de Werp een tegenstander uitkapte en doelman Netten tot een redding dwong. Even later kon Henk Roeland na een goede onderschepping door. Omdat er geen teamgenoot in een goede positie stond, moest ASWH's clubtopscorer wel alleen door. Zijn inzet werd door Netten gekeerd.

Een kwartier voor tijd kreeg ASWH loon naar werken. Henk Roeland stuurde Gio Klaverweide alleen richting Netten, die de inzet van de vleugelspeler keerde. Klaverweide ging echter achter de wegstuitende bal aan, hield deze binnen en leverde vervolgens een voorzet af bij de tweede paal. Ondanks de moeilijke hoek slaagde Henk Roeland er op knappe wijze in om de bal ineens in het doel te schieten en zo was het 0-1. Een volledig terechte tussenstand en in die fase verzuimde ASWH om de genadeklap uit te delen. Doelman Netten stopte bijvoorbeeld een schot van Gio Klaverweide.

De thuisploeg probeerde uiteraard nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar liep daarbij vooral buitenspel en creëerde eigenlijk geen kansen. Kort voor tijd werd een hoekschop ASWH echter fataal. De bal werd na de corner ingeschoten en geblokt, maar het speeltuig wilde niet weg uit het Ambachtse strafschopgebied. Bob Huijbregts gleed tegen de bal aan en zo viel de 1-1 toch binnen. Erg zuur voor ASWH, dat in de resterende minuten geen kans meer zag om de overwinning alsnog binnen te slepen.

Teleurgesteld werd dus de kleedkamer opgezocht, want er had zeker een overwinning ingezeten. Het mocht helaas niet zo zijn, maar hoopgevend was de inzet waarmee gespeeld werd. In tegenstelling tot vorige week tegen RVVH was de beleving nu wel optimaal en toonde ASWH als collectief de wil om te winnen. Als die lijn doorgetrokken wordt, zullen er de komende weken ongetwijfeld de nodige punten gepakt gaan worden en kan er hopelijk een goede rol gespeeld worden in de derde periode. Volgende week wacht ASWH eerst nog een inhaalduel uit de tweede periode, want dan mag de ploeg op bezoek naar Nieuw-Lekkerland en zullen de mouwen net zo opgestroopt moeten worden als vandaag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.