ASWH eenvoudig langs Nieuw-Lekkerland

28 februari 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Vooraf werd het inhaalduel van vanmiddag, uit bij Nieuw-Lekkerland, als een lastige klip beschouwd door ASWH. Na negentig minuten voetbal in de regen stapten de Ambachters echter met een duidelijke 1-4 overwinning van het veld en bleek de lastige klip in de praktijk dus relatief eenvoudig. Door de ruime overwinning op de promovendus steeg ASWH bovendien op de ranglijst, waardoor het dus een fijne middag beleefde.

Trainer Fop Gouman stuurde op het nostalgie uitademende sportpark Excelsior vrijwel hetzelfde team het veld in als een week eerder tegen Kozakken Boys. Alleen Jan Willem Schep keerde terug na zijn schorsing en nam de plaats van Paul Scheurwater in. Bij Nieuw-Lekkerland verschenen twee spelers met een verleden bij ASWH aan de aftrap, namelijk doelman Edward de Groot en centrale verdediger Ard Hartman.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bronsvoort was duidelijk wat de intenties van de thuisploeg waren. Nieuw-Lekkerland zakte ver in en liet toe dat ASWH ongeveer tachtig procent van de tijd in balbezit was. Die tactiek had lange tijd succes, want ASWH slaagde er ondanks het veldoverwicht niet in om tot echte kansen te komen. Wel waren er af en toe wat dreigende voorzetten, maar keeper De Groot werd zelden echt op de proef gesteld. Dat gold aan de overzijde al helemaal voor Jordy van de Corput, want in aanvallend opzicht deed Nieuw-Lekkerland zo goed als niets. Ricardo Danning was de eerste die De Groot echt testte, maar de keeper tikte het schot van de linksback - met zijn mindere rechterbeen nota bene- bekwaam uit de hoek.

De eerste helft leek dan ook te gaan eindigen met dezelfde score als waarmee was begonnen. Tot vijf minuten voor tijd Leon van Dalen de bal aan de linkerkant van het veld voor de voeten kreeg en ineens diep speelde op Henk Roeland. De clubtopscorer van ASWH was slim uit de rug van zijn bewaker Ard Hartman gelopen, ging schuin op de goal af en zette voor, waarna Giovanni Klaverweide bij de tweede paal de 0-1 maakte. Kort na die goal verscheen Nieuw-Lekkerland zowaar eens in het Ambachtse strafschopgebied, waarbij Raymon Slagboom gretig onderuit ging op zoek naar een strafschop. Uiteraard meende de thuisploeg, inclusief aanhang, dat die er moest komen, maar scheidsrechter Bronsvoort wilde terecht nergens van weten. Zo bleef het dus 0-1 na 45 minuten.

In de tweede helft had ASWH de wedstrijd al snel kunnen beslissen. Giovanni Klaverweide liet een pass van Joshua Brard slim lopen, zodat Mitchell van Esveld kon opstomen en een voorzet kon afleveren. Henk Roeland mikte echter naast, waardoor de strijd nog open bleef. Binnen tien minuten lag de tweede Ambachtse treffer echter alsnog in het net. Rechtsback Mitchell van Esveld zette goed door in een duel aan de rechterkant, kon de bal meenemen het strafschopgebied in en schoof het speeltuig keurig in de hoek.

Nieuw-Lekkerland moest toen meer initiatief vooruit nemen, maar oogde in aanvallend opzicht bijzonder onmachtig. Slechts een beste pegel van de jonge vleugelspits Damiën Muller in het zijnet zorgde voor dreiging. Het was wachten op meer goals van ASWH, dat meer ruimte kreeg en daar dankbaar gebruik van maakte. Een schot van Josiemar van de Werp werd door De Groot gekeerd, maar een kwartier voor tijd was de goalie opnieuw kansloos. Mitchell van Esveld ving de bal achterin op, speelde Giovanni Klaverweide aan, die op rechts invaller Geert Bakker vond. De fijne voorzet van Bakker werd door Henk Roeland mooi binnen gekopt. Zijn tiende seizoenstreffer betekende de 0-3.

In de slotfase deed Nieuw-Lekkerland toch nog iets terug. Bas de Vos, die kort voor de wedstrijd de plek in de spits moest innemen wegens een blessure bij Diejego Biekman, bekroonde zijn rentree in de Lekkerlandse basiself met een assist vanaf de linkerkant, die door Damiën Muller werd ingetikt. Direct vanaf de aftrap liet ASWH echter zien dat het geen zin had in een hectische slotfase. Joshua Brard mikte, via een Lekkerlands been, op de lat. Geconcentreerd speelde ASWH de wedstrijd uit. Na een overtreding op Giovanni Klaverweide kreeg Maarten Koomans zijn tweede gele en dus de rode kaart, waarna ASWH tegen tien gastheren nog een vierde goal produceerde. Hier ging een prima voorbereidende actie van Josiemar van de Werp aan vooraf. Hij legde goed terug, waarna Geert Bakker uiteindelijk de 1-4 maakte.

Een overwinning waar niets op af te dingen viel en die eenvoudiger tot stand kwam dan gedacht was. ASWH kon terugkijken op een prima teamprestatie en steeg naar plek vier op de ranglijst. Volgende week speelt ASWH opnieuw een inhaalwedstrijd. Dan komt titelkandidaat GVVV naar sportpark Schildman. Een mooi affiche, maar eerst wacht dinsdag nog een thuisduel tegen 's-Gravendeel in de RTV Rijnmond Cup.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.