Saai gelijkspel tussen ASWH en Montfoort

14 maart 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Er zijn wel eens wedstrijden, die ondanks dat er niet gescoord wordt, toch leuk zijn om naar te kijken. De ontmoeting tussen ASWH en Montfoort in de Hoofdklasse B van vanmiddag viel duidelijk niet in die categorie. Na negentig minuten stond er nog altijd 0-0 op het scorebord en dat was een uitslag die paste bij het wedstrijdbeeld. Moet gezegd dat de staat van de grasmat goed voetbal ook onmogelijk maakte.

Trainer Fop Gouman had voor de ontmoeting met de verrassende nummer drie in de afdeling te kampen met de nodige personele problemen. Ricardo Danning is voorlopig uit de roulatie met een enkelkwetsuur. Ook Bas van Stokkom is de komende tijd nog niet inzetbaar, terwijl ook Joshua Brard en Damiën Vereecken niet konden spelen wegens blessures. Veel wijzigingen in het elftal dus. Het had als gevolg dat Gouman in de defensie basisplaatsen inruimde voor Erik Wisse en de in de Hoofdklasse debuterende Stefan Lezer. Op het middenveld mocht Coen van der Waal starten. Paul Scheurwater en Geert Bakker waren ook nieuw in de ploeg ten opzichte van vorige week. Daardoor namen Josiemar van de Werp en Ebu Öztürk plaats op de bank.

In de eerste helft probeerde ASWH waar mogelijk te voetballen. Al rap werd Geert Bakker het strafschopgebied ingestuurd, waar Mike van Oostrom hem hard op de enkel trapte. Scheidsrechter Collé dacht niet eens aan een strafschop en gaf een corner. De toon was wel gezet, want de bezoekers schuwden de fysieke ingrepen bepaald niet. Voetballend was het niet bijzonder wat Montfoort liet zien. Toch was de beste kans voor rust voor de gasten. Een diepe bal van achteruit belandde min of meer toeval bij spits Bart Roelofs, die het speeltuig over de uitkomende Jordy van de Corput tilde. Gelukkig voor ASWH eindigde de bal naast het doel.

Een voorsprong zou ook teveel zijn geweest voor Montfoort, want ASWH was in de eerste helft de betere ploeg. Echte kansen wisten de Ambachters echter niet te creëren. Het gevaar kwam vooral van schoten van afstand van Jan Willem Schep. Een kanonskogel uit een vrije trap die over de goal ging, was daarbij zijn voornaamste wapenfeit. Eerder had doelman Verkerk een schot van Coen van der Waal los gelaten, maar kon Giovanni Klaverweide de rebound niet verzilveren. Diezelfde Klaverweide mikte nog eens naast. De dreiging ontstond vooral in het laatste kwartier, toen ASWH de beste fase kende. Maar, zoals gezegd, echte scoringskansen kwamen er niet en dus was 0-0 bij rust niet heel vreemd.

In de rust haakte Gio Klaverweide af met een blessure, waardoor Josiemar van de Werp als invaller aan de tweede helft begon. Ook bij Montfoort een wissel. Mike van Oostrom, met afstand de zwakste schakel, was vervangen door een andere vleugelverdediger, Yorno Vork. Een wijziging die de defensie van de bezoekers in elk geval sterker maakte, zo bleek. Duidelijk werd ook dat Montfoort de tactiek had aangepast. De ploeg hield het achterin nog meer gesloten, maar schoof wel wat op. Daardoor kreeg ASWH nauwelijks nog ruimte om te voetballen op de helft van de tegenstander.

Het gevolg was dat de tweede helft zich min of meer richting het einde sleepte. Even veerde iedereen in het Ambachtse kamp nog op, toen Paul Scheurwater een prima voorzet afleverde op Jan Willem Schep. Die haalde uit, maar schoot naast. Aan de overzijde moest ASWH vooral oppassen bij vrije trappen, want Montfoort kon een indrukwekkende luchtmacht naar het front sturen, aangevoerd door de ruim over de twee meter lange Jeroen de Vlieger. Na één zo'n vrije trap moest Paul Scheurwater nuttig verdedigend werk leveren, toen de bal richting de goal werd gekopt. Montfoort loerde vooral op slippertjes van ASWH en dat kwam in de slotfase nog eens goed tot uiting. De verdienstelijk debuterende Stefan Lezer kreeg toen een voorzet van Maarten van der Klis tegen zich aan en de bal ging gevaarlijk richting het eigen doel, waar Jordy van de Corput met een knappe reflex een tegengoal voorkwam.

Niet lang daarna maakte scheidsrechter Collé een einde aan de wedstrijd. Met de puntendeling schiet ASWH weinig op. In de totaalstand blijft het team zesde, met nog altijd geen volledig geruststellende voorsprong op de gevaarlijke plaatsen. Voor de derde periode leverde het ook niet veel op, want daarin heeft ASWH nu twee punten uit twee duels. Wel werd weer eens de nul gehouden en was er zeker voor rust de intentie om te proberen te voetballen. De komende week wacht ASWH een tweetal ontmoetingen met Zeeuwse ploegen. Dinsdag mag in Terneuzen, tegen de plaatselijke zondag tweedeklasser, getracht worden de belangrijke kwartfinale van de districtsbeker te bereiken. Volgende week zaterdag komt Kloetinge voor de competitie naar sportpark Schildman.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.