Hattrick Roeland bezorgt ASWH zege

20 maart 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 19 maart 2011 een goede overwinning geboekt op het Zeeuwse Kloetinge. De Ambachters wonnen de wedstrijd, die vanwege de afkeuring van het hoofdveld op kunstgras werd gespeeld, eenvoudig met 3-0. De basis voor de zege werd gelegd in de uitstekende eerste helft, waarin een goed en scherp spelend ASWH de bezoekers geen kans bood. Na rust was de wedstrijd minder sprankelend, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Trainer Fop Gouman kon tegen Kloetinge nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Joshua Brard, Ricardo Danning en Bas van Stokkom. Deze week werd Giovanni Klaverweide toegevoegd aan de ruime ziekenboeg, terwijl Jan Willem Schep afwezig was en Elvis Versluis vanwege een schorsing niet kon spelen. Gouman loste dit alles op door Erik Wisse als rechtsback te posteren, waardoor Mitchell van Esveld doorschoof naar het middenveld. Achterin keerde Damiën Vereecken bovendien terug in de ploeg. Henk Roeland speelde nu 'op tien', Josiemar van de Werp aan de linkerkant van het middenveld en Ebu Öztürk begon weer als spits.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ebink werd duidelijk dat de ploeg zich wilde revancheren voor de bekeruitschakeling eerder deze week. ASWH was scherp, fel en drukte Kloetinge terug. Het resulteerde al vlug in enkele kansjes, al werd doelman Jaco van der Schee nog niet echt getest. Dat gebeurde wel toen Geert Bakker over de linkerkant ontsnapte en voorzette op Ebu Öztürk, maar diens inzet kon door Van der Schee gestopt worden. Na een kwartier spelen verdiende Josiemar van de Werp een hoekschop. Geert Bakker nestelde zich achter de bal en leverde een prima corner af, die door Henk Roeland voorbij de tweede paal met een boogje over de graaiende handen van Van der Schee in de goal werd gekopt: 1-0.

De voorsprong gaf uiteraard het nodige vertrouwen. ASWH ging dan ook door. Van der Schee redde bij een situatie waarbij Henk Roeland en Ebu Öztürk een voorzet van Bakker allebei net niet het laatste tikje konden geven. Ook de actieve Mitchell van Esveld kreeg twee goede kansen, maar vonde beide keren Van der Schee op zijn weg. Na een half uur spelen kreeg Van Esveld opnieuw een kans. Een goede pass van Geert Bakker werd door Van Esveld opgepikt, maar voor hij kon denken aan de afronding werd hij door Maarten van Rosevelt gevloerd. Scheidsrechter Ebink wees terecht naar de stip en oordeelde dat Van Esveld was doorgebroken, waarna hij Van Rosevelt ook de rode kaart gaf. Wat zwaar bestraft gezien het wedstrijdbeeld, maar volgens de regels verdedigbaar. Henk Roeland pakte de bal en schoot vanaf elf meter zijn en ASWH's tweede binnen.

De Dordtenaar deed vanmiddag sowieso goede zaken op de topscorerslijst, want enige minuten na de 2-0 was hij er na een fraaie loopactie als de kippen bij om een afgemeten voorzet van Ebu Öztürk vanaf links binnen te koppen en zo de 3-0 op het bord te zetten. Alweer het dertiende doelpunt voor Roeland deze competitie. In die fase was Kloetinge, dat aanvoerder Corné Schilperoort ook al voor rust moest wisselen, rijp voor nog meer tegengoals. Josiemar van der Werp was na een goede actie in de buurt van de vierde treffer, maar de keeper redde en Mitchell van Esveld kreeg de lastige rebound niet goed op de voet. Na 45 minuten mocht ASWH tevreden de kleedkamer opzoeken.

Over de tweede helft valt vervolgens weinig te melden. Kloetinge koos er, niet onlogisch, voor om de schade beperkt te houden en massaal terug te zakken op eigen helft. ASWH speelde de bal vooral rond in een poging een gaatje in deze handbaldefensie te vinden, maar deed dat in een minder hoog tempo dan voor rust. Gezien de tussenstand te verklaren, maar het had ook als gevolg dat er geen doelpunten meer gescoord werden, waar een monsterzege misschien mogelijk was geweest. De beste kansen waren nog voor Ebu Öztürk. In de slotfase schoot hij na afleggen van invaller Coen van der Waal eerst nog voorlangs en even later nog een keer naast na een prima dieptepass van Leon van Dalen. Ook Coen van der Waal kreeg nog een goede schietkans, maar de Sliedrechter zocht het doel te hoog.

Zo boekte ASWH een prima overwinning, waarmee het zich herpakte na het debacle in Terneuzen. Bovendien debuteerden Sharog Susani en Max Bronswijk vandaag in de Hoofdklasse. De zege brengt ASWH niet hoger in de ranglijst, maar wel werd er meer afstand genomen van de gevaarlijke plaatsen en blijven de kansen op succes in de derde periode in leven. Volgende week wacht, na drie thuisduels op rij, weer eens een uitduel in de competitie. In Vlaardingen wacht dan het verrassend goed presterende Zwaluwen van toekomstig ASWH-trainer Ron Timmers. Een tegenstander waar tegen nog iets goed te maken valt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.