IFC pakt laatste strohalm

21 maart 2011
IFC pakt laatste strohalm

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC staat op de laatste plaats in de hoofdklasse A en het verschil met de nummer 13 op de ranglijst is inmiddels gegroeid tot liefst 7 punten. Hoewel er nog 9 wedstrijden te spelen zijn en dus 27 punten te verdelen lijkt het voor IFC een moeilijk verhaal te worden.

Misschien dat een driepunter het elftal alsnog op het goede spoor kan brengen en dat moest dan op zaterdag 19 maart gebeuren in de uitwedstrijd tegen AFC ’34 uit Alkmaar.

De voortekenen waren echter niet goed. Aan de lange lijst van geblesseerde moest ook de naam van aanvoerder Reinder van de Velde worden toegevoegd en de bank werd voornamelijk bezet door jeugdspelers. In Ambacht had AFC’34 laten zien over een fysiek sterke ploeg te beschikken, maar voetbaltechnisch was het allemaal wat minder met de Alkmaarders. Vooral zorgen dat je niet op achterstand komt tegen zo’n ploeg en het past wel een beetje in het verhaal van IFC van de laatste weken dat dit toch gebeurde. Na 8 minuten van voornamelijk middenveldspel was de eerste kans van AFC’34 gelijk raak. Een hard schot van 20 meter werd in eerste instantie nog gestopt door Karsten van de Velde, maar de terugspringende bal was een simpele prooi voor Miloud Weijers: 1-0.

IFC beschikt echter over een ploeg met veel veerkracht en na de 1-0 nam het direct het initiatief. In de 17e minuut was IFC dicht bij een verdiende gelijkmaker: na een snel genomen vrije trap kwam de bal bij Danny Slingerland en zijn uitstekende pass zette Alper Kazbogan alleen voor de AFC keeper, maar zijn harde inzet belandde op de paal. Kort daarop opnieuw een grote kans voor IFC, maar Robin Benningshof schoot de bal op de Alkmaarse keeper. Met een nauwelijks verdiende 1-0 brak de rust aan.

Na rust een zelfde spelbeeld. Het technisch betere IFC met het meeste balbezit, een wat inzakkend AFC en daardoor weinig ruimte voor IFC. De kansen waar dan ook spaarzaam en de grootst kwam logischerwijze uit een standaardsituatie, maar de vrije trap van Alex de Jong verdween net langs de verkeerde kant van de paal. AFC’34 zette er vrijwel niet tegenover, al had IFC mazzel dat na fout uitverdedigen van Rory v.d. Weijden de lat een tweede doelpunt voor AFC in de weg stond. Het had ook niet verdiend geweest, daarvoor speelde AFC veel te matig en toonde het ook te weinig initiatief.
Lang leek ook deze wedstrijd voor IFC op een nieuwe verliespartij uit te draaien, maar in de 78e minuut kwam toch de beloning voor de inzet. Houcine el Hammach ging goed door over links en zijn afgemeten voorzet was een simpele klus voor Danny Slingerland om de gelijkmaker op de borden te zetten.

Daarna brak de leukste fase van de wedstrijd aan. AFC wilde nu opeens wel meevoetballen en het spel golfde op en neer, waarbij de grootste dreiging toch van IFC uitging. De beloning kwam alsnog in de blessuretijd. Houcine el Hammach speelde zich knap vrij en zijn uithaal van 20 meter belandde via de binnenkant van de paal in de touwen: 1-2 en een verdiende overwinning was in de tas.

IFC blijft met deze overwinning laatste, maar als het komende donderdag, als thuis om 20.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Nieuwenhoorn wordt afgewerkt, opnieuw drie punten aan het totaal kan toevoegen, dan doet IFC weer helemaal mee. En waarom ook niet: afgelopen weekend won AFC’34 met 2-3 van datzelfde Nieuwenhoorn, dus kansen zijn er zeker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.