IFC niet opgewassen tegen koploper HBS

28 maart 2011 door Ad van Herk
IFC niet opgewassen tegen koploper HBS

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC wist in haar twee voorlaatste duels 4 punten bij te schrijven. Eerst kwam men met een driepunter terug uit Alkmaar, waar AFC’34 immers knap werd verslagen (1-2). Vervolgens was op eigen veld een doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Nieuwenhoorn goed voor een punt (0-0). Het gaf een sprankje hoop voor de thuisbeurt van afgelopen zondag tegen koploper HBS. De ploeg uit de Hofstad kende echter geen genade met IFC en zegevierde op sportpark Schildman met duidelijke cijfers (0-3).

"Houdt Braef Stant”, zoals de clubnaam voluit luidt, beschikt over een gedegen elftal. Toch kreeg IFC tegen deze degelijke machine een vijftal uitstekende kansen. Drie daarvan in het eerste kwartier, maar zowel Alper Kazbogan (2x) als Ali Benomar (1x) wisten het vijandelijke net niet te vinden. Na circa 20 minuten kwam IFC voor het eerst zelf goed weg, toen Karsten van de Velde een Haagse aanvaller onreglementair leek te stuiten. Heel HBS gilde om een strafschop en rood voor de IFC- doelman. Scheidsrechter T. de Gast oordeelde echter anders en de Ambachtse goalie mocht gewoon een doeltrap nemen.

Na 32 minuten ging het wel mis voor IFC. Toen vond Tjeerd Wesdijk, hij was al eerder dreigend geweest, het doelnet achter Karsten van de Velde (0-1). Maar met een beetje mazzel was het in de 39e minuut weer gelijk geworden. Maar Rory van der Weijden had dat beetje mazzel dus niet en kopte op de lat. Op slag van rust was Alper Kazbogan nog een keer gevaarlijk, maar de grootste pech beleefde IFC in de 58e minuut. Houcine Al Hammach kreeg in de Haagse zestien een goede kans, maar zijn inzet belandde op de paal. Daarmee was meteen het kruit verschoten aan Ambachtse zijde. De gasten uit Den Haag rondden daarna het karwei professioneel af. Ongeveer een kwartier voor tijd knikte Cor Roeleveld uit een hoekschap hard raak (0-2). En tenslotte pikte Tjeerd Wesdijk een kleine tien minuten voor tijd zijn tweede en HBS’ derde treffer mee (0-3).

Misschien zou het anders gelopen zijn als IFC in het eerste kwartier van de wedstrijd op voorsprong was gekomen. Wellicht zou het duel een andere wending hebben gekregen als IFC in het openingskwartier van de tweede helft op 1-1 was gekomen. Het mocht echter niet zo zijn. Tegenstander HBS speelde niet alleen erg volwassen, maar was vooral een stuk effectiever. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.