ASWH zet hekkensluiter DTS Ede eenvoudig opzij

04 april 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 2 april op eigen veld sportieve revanche genomen op DTS Ede. De hekkensluiter in de Hoofdklasse B, die in Ede nog te sterk was voor ASWH, werd eenvoudig met 3-0 opzij gezet door een gedreven spelend ASWH. Voor rust nam ASWH al afstand, in de tweede helft deelde het al vlot de genadeklap uit aan de bezoekers. Door de overwinning mag ASWH nog altijd met een schuin oog naar de derde plaats blijven loeren.
 
Trainer Fop Gouman had na de nederlaag bij Zwaluwen enkele wijzigingen doorgevoerd. Mitchell van Esveld werd weer rechtsback, waardoor rechts op het middenveld plaats was voor Elvis Versluis. Erik Wisse schoof door naar het centrum van de defensie, Paul Scheurwater startte nu centraal op het middenveld met Josiemar van de Werp en Henk Roeland was weer spits. Daarom kon Giovanni Klaverweide aan de linkerkant beginnen. De niet geheel fitte Damiën Vereecken nam plaats op de bank, net als Joshua Brard en Ebu Öztürk, die vorige week nog basisspeler waren.
 
Al vlot liet ASWH zien met welke intenties het aan de wedstrijd begonnen was. DTS kreeg geen gelegenheid om in de wedstrijd te komen en ASWH liet zeker in het eerste kwartier een aantal veelbelovende aanvallen zien. Een voorbeeld daarvan was een aanval via Mitchell van Esveld, Elvis Versluis en Josiemar van de Werp. Laatstgenoemde zette uiteindelijk voor, maar een DTS-verdediger schoot de bal weg voor een ASWH'er er bij kon komen. Geert Bakker kreeg de eerste goede kans. Een voorzet van Josiemar van de Werp werd aangeraakt en belandde plots bij Bakker, vermoedelijk ook tot diens eigen verrassing. Daardoor schoot de rappe aanvaller snel op doel en dus naast, zich niet realiserend dat hij meer tijd had.
 
Na iets meer dan twintig minuten was het wel prijs. Stefan Lezer nam een vrije trap, die door Giovanni Klaverweide richting het doel werd gekopt. Bij de tweede paal tikte DTS-verdediger Arlo Hemkes de bal in zijn eigen doel en zo was het 1-0. Kort daarna kreeg Paul Scheurwater de kans om van afstand uit te halen, maar zijn poging eindigde boven de goal van Özkan Yilmaz. Toch werd de voorsprong snel verdubbeld, want vier minuten na de openingstreffer was het weer raak. Wederom speelde Gio Klaverweide, die met zijn dribbels een plaag was voor de defensie van de bezoekers, een grote rol bij dit doelpunt. De vleugelspits liet een schot los van buiten het strafschopgebied, waarbij hij de lat geselde. De immer alerte clubtopscorer Henk Roeland was er vlug bij om de rebound op knappe wijze om te zetten in een doelpunt: 2-0.
 
Daarbij bleef het tot de rust, ook omdat DTS iets meer ruimte kreeg van een wat meer inzakkend ASWH. De bezoekers, die de door Klaverweide dolgedraaide rechtsback Jeroen van Schoonhoven al na iets meer dan een half uur wisselden voor de offensiever ingestelde David Magee, wisten ASWH zelden te verontrusten. Slechts een keer was de ploeg dreigend, toen Arlo Hemkes de bal na een hoekschop op doel kopte. Giovanni Klaverweide trapte het speeltuig echter bij de tweede paal weg. ASWH mocht dus met een comfortabele voorsprong gaan rusten.
 
Waar na rust wellicht de verwachting was dat DTS, dat nogmaals gewisseld had, feller uit de kleedkamer zou komen en zou strijden voor de laatste kansen, was het juist ASWH dat snel de wedstrijd op slot gooide. Een afgeslagen vrije trap eindigde aan de linkerkant bij Josiemar van de Werp, die een voorzet afleverde. Henk Roeland ontving de bal en legde keurig terug op de inlopende Elvis Versluis, die deze aanval uit het boekje beheerst afrondde: 3-0.
 
Er ontstond vervolgens een fase waarin ASWH wat gas terug leek te nemen. DTS kon er niet van profiteren, al ontwikkelde het wel enige druk. Slechts Johan Pater zorgde voor gevaar, toen hij van veraf een mooie boogbal los liet. De ex-prof raakte de lat. Daarna was ASWH weer bij de les en begon de zoektocht naar meer treffers. Geert Bakker had daarbij een strafschop moeten krijgen, toen doelman Özkan Yilmaz hem in een worstelgreep pakte na een hoge bal. Scheidsrechter Otto uit Barendrecht zag er echter niets in. Na een prima aanval zag Josiemar van de Werp even later nog een schot gekeerd worden door Yilmaz.
 
Een kwartier voor tijd moesten de bezoekers ook nog eens met tien man verder. Invaller Govert van de Visch raakte Paul Scheurwater met de elleboog. Otto, die er pal bovenop stond, trok gedecideerd de rode kaart. Gouman bracht vervolgens nog Coen van der Waal en Ebu Öztürk binnen de lijnen, maar gescoord werd er niet meer, ondanks pogingen van Elvis Versluis, Henk Roeland en Josiemar van de Werp.
 
De 3-0 overwinning was echter ook genoeg reden voor tevreden gezichten. ASWH klimt een plaatsje, staat nu vijfde en heeft de derde plek nog in het vizier. Bovendien nam de voorsprong op de ploegen onderin weer verder toe. Komende week mag ASWH opnieuw op eigen veld aantreden tegen een ploeg in degradatienood, want dan komt NSC naar sportpark Schildman. Maar eerst wacht dinsdag nog het uitduel bij Rockanje voor de RTV Rijnmond Cup.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.