Koninklijke Onderscheiding voor de heer Kempeneers

05 april 2011
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Kempeneers

HENDRIK IDO AMBACHT - Burgemeester Jonker reikte maandag 4 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer
M.A. Kempeneers (1941). Hij kreeg de onderscheiding onder andere voor een handboek dat hij heeft geschreven om lichamelijk gehandicapten mobiel te krijgen en voor zijn vele jarenlange activiteiten voor de kerk. De heer Kempeneers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Kempeneers is geboren op 26 juni 1941 in Sint Philipsland. Tussen 1973 en 2003 was hij  werkzaam als ‘chef aanpassingen’ bij het CBR in Rijswijk. Mede vanwege het door hem geschreven “Handboek Aanpassingen” is er zowel in Nederland als in Europa vooruitgang geboekt om lichamelijke gehandicapten mobiel te krijgen.

Daarnaast ontplooit hij (sinds 1977) veel vrijwillige activiteiten voor de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) in Dordrecht-Centrum. Zo was hij diaken, kerkmeester, adviseur en uitvoerder voor het beheer van de kerkgebouwen en de Krooswijkhof en chauffeur.

Ook is de heer Kempeneers tot op heden amateurhistoricus. In 2008 verscheen een boek over één van de oud-predikanten van de CGK, wijlen ds. D. Slagboom, oud-voorzitter van de SGP. Op dit moment werkt de heer Kempeneers aan een herdenkingsboek dat in 2012 zal verschijnen. Ook schrijft hij artikelen van historische aard voor de kerkbode.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.