ASWH wint verdiend door 2 doelpunten in slotfase

11 april 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag op eigen veld gewonnen van NSC. Het werd op het zonovergoten sportpark Schildman 2-1 voor de Ambachters. Een uitslag waar niets op af te dingen viel, maar die pas in extremis tot stand kwam. Lang leek de laagvlieger uit Nijkerk namelijk met drie punten huiswaarts te keren, tot invaller Ebu Öztürk ASWH in de extra tijd met twee doelpunten alsnog aan de verdiende zege hielp.

Trainer Fop Gouman had voor de ontmoeting met de nummer dertien uit de Hoofdklasse B één wijziging aangebracht in het elftal dat vorige week van DTS Ede won. Elvis Versluis ontbrak wegens een blessure. Daardoor keerde Jan Willem Schep terug in de basis.

ASWH begon direct aanvallend tegen NSC. Al vlot kreeg de thuisploeg diverse corners of mocht er diep op de speelhelft van de Nijkerkers een inworp genomen worden. Clubtopscorer Henk Roeland was in de openingsfase ook al snel in de buurt van een treffer, toen hij op aangeven van de door Jan Willem Schep diep gestuurde Mitchell van Esveld maar net naast prikte. De bezoekers kwamen nauwelijks aan de bal en het spel speelde zich vrijwel volledig op de helft van NSC af. Des te opmerkelijk was het dan ook dan het plots toch 0-1 was. Een curieus moment ging vooraf aan deze treffer. Na een hoekschop van ASWH ging een NSC-speler neer in het eigen strafschopgebied. De bal belandde bij spits Richard van Schooten. Terwijl teamgenoten en technische staf riepen dat hij de bal buiten de lijnen moest spelen, besloot Van Schooten dit te negeren en op avontuur te gaan. De beresterke spits liep op wilskracht door en kon door de ASWH-defensie niet meer gestopt worden, waarna hij alleen voor Jordy van de Corput verscheen en de 0-1 tegen de touwen schoot.

Een tegenvaller voor ASWH, dat echter door bleef gaan met aanvallen. NSC kwam er niet aan te pas, maar daar maalden de 9-4.0.jpgbezoekers niet om. Zeker met deze tussenstand was met negen man verdedigen gerechtvaardigd en ASWH moest maar zien door deze muur te breken. Daarbij zat het ook niet echt mee. Zo kopte Giovanni Klaverweide net naast na een vrije trap van Stefan Lezer en kreeg ASWH vervolgens twee prima kansen na elkaar. Paul Scheurwater onderschepte de bal en gaf een mooie steekpass op Henk Roeland, die de bal net niet over doelman Robert van de Bunt heen kon liften en in de scrimmage die daarna ontstond wist een NSC-verdediger de bal over de achterlijn te schieten. De toegekende hoekschop werd door Geert Bakker voor de goal geslingerd en door Paul Scheurwater ingeschoten, maar Van de Bunt stond net op de juiste plaats en kon de bal vangen. Toen ASWH dan eindelijk wel leek te scoren via Henk Roeland, na een goede actie van Geert Bakker, keurde scheidsrechter Kuik het doelpunt af wegens een buitenspel. Een beslissing die zeker te bewisten viel, maar ASWH moest met een achterstand de rust in.

Met Damiën Vereecken voor Jan Willem Schep gingen de Ambachters na rust verder met de jacht op de gelijkmaker. Een inzet van Erik Wisse na een hoekschop van Henk Roeland werd van de lijn gewerkt en even later zag iedereen op het sportpark dat een NSC-verdediger hands maakte in het eigen strafschopgebied. Alleen de man die de beslissingen moest nemen, scheidsrechter Kuik, zag het niet en dus werd ASWH een glaszuivere penalty onthouden. Het veranderde verder niets aan het spelbeeld. NSC kwam niet van de eigen helft en ASWH had ongeveer negentig procent balbezit.

Het leek er echter vanmiddag niet in te zitten dat ASWH zou scoren, want telkens ging het net mis. Kansen genoeg, hoekschoppen te over, maar steeds was er net een been van een NSC-speler of ging de bal op miraculeuze wijze over of naast. Met name Paul Scheurwater had pech met een aantal pogingen, waarvan de beste op aangeven van Mitchell van Esveld maar net over de lat ging.

In de slotfase bracht Gouman nieuwe impulsen in de ploeg, door Joshua Brard en Ebu Öztürk in te brengen. Zij ontpopten zich tot gouden wissels, want in de slotfase waren zij betrokken bij de sensationele inhaalrace van ASWH. Scheidsrechter Kuik liet, door de vele blessurebehandelingen bij NSC, terecht lang doorspelen. In de derde minuut van de blessuretijd belandde de bal via Joshua Brard bij Ebu Öztürk, die vanuit de draai op prachtige wijze raak schoot: 1-1. De opluchting was groot, want velen hadden zich al met moeite verzoend met een onterechte nederlaag. Het werd echter nog mooier. Eerst probeerde Geert Bakker het nog met een spectaculaire omhaal. Daardoor ontstond het gevoel dat er nog meer in het vat zat. Dat bleek juist. Giovanni Klaverweide combineerde op links met Joshua Brard, die een voorzet los liet tot bij de tweede paal. Daar legde Henk Roeland terug met het hoofd en prikte goudhaantje Ebu Öztürk de 2-1 binnen.

De niet meer verwachte dikverdiende overwinning werd daardoor toch nog binnen gesleept en dat leverde uiteraard een hoop vreugdetaferelen op. De vrolijkheid werd na afloop alleen maar groter toen de overige uitslagen binnen druppelden. ASWH stijgt namelijk naar de vierde plaats en is nog altijd in de race voor deelname aan de nacompetitie. Volgende week wacht een nieuwe opdracht. Dan speelt ASWH uit bij titelkandidaat GVVV, een mooi duel. Maar eerst werd er uiteraard nog even flink genoten van de sensationele slotfase van vandaag!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.