ASWH verliest ongelukkig van GVVV

18 april 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag, net als in de eerste ontmoeting dit seizoen, een ongelukkige nederlaag geleden tegen koploper GVVV. Op sportpark de Panhuis in Veenendaal toonden de Ambachters opnieuw aan dat het grote puntenverschil op de ranglijst op het veld eigenlijk niet bestond. Daar kocht het elftal echter niks voor, want na negentig minuten stond er wel 2-0 op het scorebord. Het was voor ASWH jammer dat scheidsrechter Bovekerk tien minuten voor rust van grote invloed was op het wedstrijdverloop. Hij stuurde toen topscorer Henk Roeland van het veld met een tweede gele kaart, waarvan de eerste onterecht werd gegeven. Een punt zat er voor het tiental van ASWH vervolgens niet meer in.

Trainer Fop Gouman had twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Elvis Versluis nam als linksback plaats, waardoor Stefan Lezer reserve werd. Op het middenveld nam Joshua Brard plaats in het centrum, waardoor Paul Scheurwater naar de rechterkant doorschoof en Jan Willem Schep op de bank begon.

Titelkandidaat GVVV en ASWH toonden zich vanaf de aftrap redelijk gelijkwaardig. Beide teams kregen in de openingsfase mogelijkheden om de score te openen. Zo kon Henk Roeland na een goede aanval via Geert Bakker aan de linkerkant net niet bij een voorzet van zijn collega voorin. Namens de gastheren zorgde Anouar Tmim voor de eerste dreiging. De rechtsbuiten was aan de linkerkant beland, kapte Leon van Dalen uit en schoot in, maar Jordy van de Corput redde bekwaam. Van de Corput was vanmiddag sowieso goed op dreef, want hij was meermaals een sta in de weg voor de thuisploeg.

Na een minuut of twintig kreeg GVVV een hoekschop. Hierbij klopte er iets niet in de dekking van ASWH, want bij de tweede paal stond Wilco den Hartog vrij. Hij ontving de bal en joeg die vervolgens in de hoek, waardoor de koploper op 1-0 kwam. ASWH moest dus in de achtervolging en was daarbij bijna succesvol, toen Paul Scheurwater de bal na een lage hoekschop van Geert Bakker op doel mikte. GVVV-goalie Niels Willemse voorkwam met een snelle reflex echter de gelijkmaker.

Het was duidelijk dat beide teams niet veel voor elkaar onder deden en dat de strijd nog niet gestreden was. Maar toen werd het ASWH ineens erg moeilijk gemaakt. Henk Roeland ontving na iets meer dan een half uur geel van Bovekerk, maar raakte zijn tegenstander bij deze sliding absoluut niet. Wilco den Hartog ging echter met veel geschreeuw naar de grond, hetgeen voor Bovekerk kennelijk aanleiding was om de gele kaart te trekken. Enkele minuten later maakte Roeland opnieuw een sliding en raakte de uitgelopen doelman Willemse daarbij wel. Bovekerk trok opnieuw geel en dus rood, waarna ASWH na 36 minuten met tien man door moest. Jammer voor de wedstrijd en voor ASWH, dat echter zonder verdere schade op te lopen de rust haalde.

In de tweede helft schoot GVVV, op zoek naar een snelle beslissing, uit de startblokken. Joey Snijders kopte goed in, maar Jordy van de Corput tikte de bal uitstekend uit de kruising. De daaropvolgende hoekschop eindigde uiteindelijk bij de ingevallen Daan van der Valk, die een laag schot richting de hoek losliet, maar opnieuw redde Van de Corput prima. GVVV kon de flitsende start echter niet doorzetten en ASWH kreeg meer grip op het duel. De tien Ambachters creëerden zelfs een overwicht, maar tot echte kansen kwam de ploeg ook niet. Daarvoor toonde GVVV zich te degelijk, een kwaliteit die mede de oorzaak is van de huidige koppositie.

Nadat invaller Jan Willem Schep binnen de minuut al geel kreeg van de niet bepaald consequent fluitende Bovekerk, kreeg ASWH via Paul Scheurwater nog een schietkans. Na een één-twee met Mitchell van Esveld mikte hij echter naast. GVVV speculeerde op de counter en was daarmee ook dreigend, maar Jordy van de Corput stak vandaag in prima vorm en keerde ook inzetten van Martin van Eck en Roy Terschegget.

In de slotfase, met Ebu Öztürk als extra invaller in de ploeg, ging ASWH nog over tot een laatste offensief. Ook Leon van Dalen ging verder mee naar voren. Het leverde geen grote kansen op. Geert Bakker was met een vrije trap, die door Willemse ternauwernood uit de goal werd getikt, het gevaarlijkst. Op de counter besliste GVVV vervolgens in blessuretijd de wedstrijd. Daan van der Valk, die kort daarvoor ontsnapte aan een tweede gele kaart nadat hij na een fluitsignaal eerst nog de bal op Van de Corput en daarna in het doel schoot, was het eindstation van de uitbraak over de linkerkant. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

ASWH mocht met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar stond wel met lege handen. Met elf tegen elf had er wellicht meer ingezeten, maar het mocht niet zo zijn. Met nog drie duels te gaan is ASWH gezakt naar plaats vijf, al heeft het evenveel punten als Kozakken Boys. Vervelend is wel dat Henk Roeland, die zijn vierde en vijfde gele kaart kreeg, de komende duels moet toekijken. Ook Jan Willem Schep liep tegen een fatale kaart aan. Zij ontbreken dus volgende week tegen Rijsoord, een duel dat ASWH op eigen veld moet winnen om kans te blijven houden op deelname aan de nacompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.