ASWH klopt Rijsoord

26 april 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 23 april op eigen veld de derby tegen Rijsoord met ruime cijfers gewonnen. De Ambachters waren met 5-1 veel te sterk voor de Kraaien. ASWH heeft hierdoor nog volop uitzicht op deelname aan de nacompetitie.

Trainer Fop Gouman kon tegen Rijsoord niet beschikken over de geschorste Henk Roeland en Jan Willem Schep, de afwezige Damiën Vereecken en Joshua Brard en de nog altijd geblesseerde Bas van Stokkom en Ricardo Danning. In de basisopstelling keerde Stefan Lezer terug als linksback en daardoor nam Elvis Versluis weer plaats op het middenveld. Voorin was Ebu Öztürk gekoppeld aan Geert Bakker. Bij Rijsoord gunde trainer Arie Schep wederom een basisplaats aan de jonge ex-ASWH'er Wesley de Snoo.

ASWH begon sterk aan de onder zomerse omstandigheden afgewerkte derby en toonde meteen aan welke bedoelingen het had. Het resulteerde in een schietkans van Geert Bakker na een goede steekbal van Paul Scheurwater, waarbij Bakker het doel te hoog zocht. Daarna kende ASWH even een mindere fase, die werd ingeleid door een schotje van Patrick Sluimers na een verre inworp van Raymond Smit. Rijsoord leek daarna op voorsprong te komen na geklungel in de ASWH-defensie, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook kopte Rijsoords topscorer, Adair Lopes da Silva, na een vrije nog eens naast.

De Ambachters schrokken vervolgens wakker en binnen een kwartier werd Rijsoord op een ruime achterstand gezet. Na een kleine twintig minuten opende Geert Bakker het bal met een heerlijk schot in de bovenhoek, nadat hij eerst zelf een bal had veroverd en combineerde met Ebu Öztürk. Vijf minuten verder, met een drinkpauze achter de rug, kwam Giovanni Klaverweide aan de linkerkant in balbezit. De vleugelspeler begon aan een heerlijke individuele actie en sloot deze af met een prima schot, dat door de ervaren goalie Aart Kranendonk niet gekeerd kon worden: 2-0. Daarmee was de koek nog niet op, want na iets meer dan een half uur was rechtsback Mitchell van Esveld het eindstation van een mooie aanval over de rechterflank. Van Esveld werd na een goede loopactie bediend door Elvis Versluis en schoof via het lichaam van Kranendonk de derde Ambachtse treffer binnen. Zo kon ASWH met een 3-0 voorsprong gaan rusten, al had er nog meer ingezeten. Op slag van rust draaide Josiemar van de Werp zijn tegenstander namelijk dol op de achterlijn en zette voor op Ebu Öztürk, die over mikte.

In de tweede helft leek ASWH door te gaan waarmee het voor rust was geëindigd. Na een snelle counter via Stefan Lezer, Geert Bakker en Ebu Öztürk kwam Elvis Versluis in schietpositie. De Dordtenaar produceerde slechts een rollertje, waardoor een treffer uitbleef. Daarna liet Rijsoord zien dat het ook nog mee speelde. Een hard schot van afstand van invaller Nick Warner werd door Jordy van de Corput wel gekeerd, maar de doelman moest een rebound toestaan aan Adair Lopes da Silva. Met een knappe reflex voorkwam Van de Corput een tegengoal. Even later was hij echter wel kansloos toen Rijsoord een strafschop kreeg, omdat Leon van Dalen in de ogen van de scheidsrechter een tegenstander had geduwd na een inworp. Aanvoerder Mike Navajas-Sanchez schoot vanaf elf meter de 3-1 tegen de touwen.

Het was echter niet meer dan een tijdelijke opleving van Rijsoord, want ASWH greep onmiddellijk weer het initiatief en zocht naar meer treffers. Elvis Versluis had pech toen zijn schot, na een knappe solo, op de paal eindigde. Op het uur was het wel weer raak. Erik Wisse onderschepte de bal en bezorgde die bij Josiemar van de Werp. De nummer tien van ASWH zag Ebu Öztürk vertrekken en leverde een pass af, die door Öztürk werd omgezet in een treffer: 4-1.

Daarna was het eigenlijk wachten op meer goals voor ASWH. Er zou er nog één volgen. Giovanni Klaverweide brak een kwartier voor tijd op snelheid uit over de rechterflank en gaf een afgemeten voorzet op Geert Bakker, die zijn tweede van de dag en nummer tien van deze competitie in het doel kon tikken. Rijsoord kreeg nog een kans om te milderen, toen Adair Lopes da Silva een slordige terugspeelbal van Mitchell van Esveld kon onderscheppen en alleen voor Jordy van de Corput verscheen, maar de spits schoot naast. Trainer Fop Gouman bood Daniël van Delft vervolgens nog de kans om te debuteren in de Hoofdklasse en bracht kort voor tijd ook nog Wilco Datema binnen de lijnen. Voor de aanvaller betekende dit een rentree in ASWH 1, waarvoor hij twaalf jaar geleden zijn laatste wedstrijd had gespeeld. Bijna mocht Datema nog een assist bijschrijven, want hij stuurde in de slotminuut Ebu Öztürk alleen richting Kranendonk. De spits besloot tot een stiftbal, die door de lange keeper uit de lucht werd geplukt, waardoor een zesde treffer uitbleef.

Desondanks kon ASWH natuurlijk terug kijken op een goede middag. Een 5-1 overwinning en bovendien puntverlies van concurrent Kozakken Boys en van nummer drie Montfoort. ASWH is nu weer vierde, kan zelfs nog derde worden en blijft dus in de race voor deelname aan de nacompetitie. Volgende week is er geen wedstrijd, waarna over twee weken een uitduel volgt bij LRC Leerdam. Die ploeg pakt de laatste weken veel punten in de strijd om lijfsbehoud, dus het belooft een mooi duel te worden vol belangen voor beide elftallen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.