Oud ASWH verplettert oud IFC

30 april 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Op Koninginnedag stond de traditionele wedstrijd tussen oud ASWH en oud IFC weer op het programma. Inmiddels is deze kraker uitgegroeid tot een heus begrip, waar Hendrik-Ido-Ambacht op Koninginnedag altijd weer warm voor loopt. Onder fraaie weersomstandigheden werd om half elf afgetrapt op het veld van IFC. Na negentig minuten voetbal, waarbij gelukkig wel voortdurend gewisseld mocht worden, kon debuterend trainer Arthur Dorré samen met zijn spelers een feestje vieren. De buren werden met liefst 3-9 aan de kant gezet, na een eenzijdige wedstrijd.

IFC had nog wel brutaal de leiding genomen, maar daarna speelde het duel zich grotendeels af op de helft van de roodzwarten. ASWH liet het balletje gaan, maar mikte in het begin vooral nog te hoog. Toch werd voor rust al orde op zaken gesteld en kon ASWH met een 2-3 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft werd de score alleen maar verder opgevoerd en werd het publiek op de wenken bediend met mooie treffers. De ASWH-vedetten van weleer waren ook niet te beroerd om de toeschouwers te verwennen met fraaie hoogstandjes.

Het was dan ook niet niks wat trainer Dorré binnen de lijnen kon brengen. Zo toonde Leo van Driel zich nog altijd een betrouwbare goalie, bleek Paul Tims met name met het hoofd nog altijd levensgevaarlijk, mocht René van Rijswijk eindelijk zijn treffer op 30 april vieren, speelde Martin Nouwen zeer dynamisch, bleef Harry Verhoeven ondanks enkele pittige charges op zijn benen weer moeiteloos overeind en Jan Rijsdijk... Tja, Jan Rijsdijk. Hij was weer onnavolgbaar, pikte zijn treffers mee en kreeg als vanouds de lachers op zijn hand met zijn grappen binnen de lijnen. Naar verluidt kozen de toeschouwers hem massaal als man van de wedstrijd.Een moeilijke keuze, want ook Ruud Dorst oogde defensief weer solide als altijd, Izaäk Verhoeven bleef gaan als in zijn beste dagen, Wim Scheurwater speelde in defensief opzicht als een veldheer, Edwin Middendorp toonde aan nog altijd een neusje voor de goal te hebben, Mark van der Velden was er voor de verbluffende staaltjes techniek in de kleine ruimte en de gebruikelijke stiftbal en Remy van Gils zette moeiteloos de lijnen uit op het middenveld. Aanvoerder Michel Devilee had zodoende eigenlijk een makkie, want hij kon blindelings op zijn teamgenoten vertrouwen.

Ook de debutanten, Wiljan Ritmeester en Johan Sturrus, bleken het niveau aan te kunnen. Zij kunnen vermoedelijk in de toekomst dus weer een uitnodiging verwachten. Het werd al met al een geslaagde ochtend voor oud ASWH. Echter, IFC zal nu nog meer gebrand zijn om volgend jaar te winnen en dus begint de voorbereiding op de editie van 2012 morgen al!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.