ASWH ondanks zege niet naar nacompetitie

16 mei 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH speelt volgend seizoen opnieuw in de Hoofdklasse. Die conclusie kon aan het eind van de middag, na de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse B, getrokken worden. ASWH won op zaterdag 14 mei weliswaar ruim van Nieuw-Lekkerland (4-0), maar dit was niet voldoende om de nacompetitie te bereiken. Concurrent Montfoort won in de slotfase van DTS Ede en eindigde dus als derde, waardoor ASWH uiteindelijk met lege handen staat en volgend seizoen een nieuwe poging mag wagen om de Topklasse te bereiken.

Trainer Fop Gouman stuurde voor de laatste wedstrijd op sportpark Schildman een elftal het veld in, dat licht gewijzigd was ten opzichte van een week eerder bij LRC Leerdam. Stefan Lezer startte wederom als linksback en Bas van Stokkom vormde een duo met Leon van Dalen in het centrum van de achterhoede. Henk Roeland, terug van een schorsing, begon als nummer tien. Daardoor verhuisde Josiemar van de Werp naar de linkerflank. Giovanni Klaverweide en Damiën Vereecken, vorige week nog in de basis, ontbraken wegens een blessure en een schorsing. Ook Erik Wisse was niet van de partij.

ASWH kende de opdracht: winnen. De Ambachters hadden vanaf de openingsfase het meeste balbezit, maar kon Nieuw-Lekkerland nog niet echt verontrusten. Doelman Edward de Groot, ex-ASWH, plukte een keer een bal weg voor Leon van Dalen die na een corner van Stefan Lezer in kon koppen en Ard Hartman, ook al oud-ASWH, poeierde een voorzet van Josiemar van de Werp over de eigen achterlijn. Het waren echter vooral mogelijkheden, waar Nieuw-Lekkerland even later zelf een enorme kans kreeg om de score te openen. Na een slordigheidje van Bas van Stokkom, die verder een zeer verdienstelijke rentree maakte, werd uiteindelijk Diejego Biekman vrij gespeeld. Schuin voor Jordy van de Corput was de inzet van de spits te zacht en daardoor kon Van de Corput redding brengen. Enkele minuten daarna schoot diezelfde Biekman nog eens over.

ASWH, dat Geert Bakker een vrije trap maar net naast de goal zag mikken, liep daarna ineens snel uit. Na een inworp was Paul Scheurwater sterk op de achterlijn, legde terug en Henk Roeland schoot in. Via doelman Edward de Groot belandde de inzet van de clubtopscorer van ASWH achter de lijn. Nummer vijftien alweer voor de Dordtenaar, die daarmee zijn persoonlijke doelstelling weer keurig behaalde. Kennelijk was de 1-0 een tik voor de bezoekers, want vrijwel vanaf de aftrap veroverde ASWH de bal, werd Geert Bakker in stelling gebracht en werkte Robert Trovato, met Ebu Öztürk loerend in zijn nek, het speeltuig achter zijn eigen doelman. In twee minuten was het dus 2-0. Het had nog meer kunnen worden, toen Henk Roeland op aangeven van Mitchell van Esveld kort voor rust op doel kopte. De Groot pakte deze bal echter.

Na rust een feller Nieuw-Lekkerland, dat in de openingsfase de gevaarlijkere ploeg was. ASWH leek even moeite te hebben zich te herpakken. Diejego Biekman kopte bijvoorbeeld naast na een pass van Erwin Groenendijk en even later schoot de rappe aanvaller de bal hard op het lichaam van Leon van Dalen, maar gelukkig caramboleerde deze inzet naast de voor ASWH goede kant van de paal. De beste kans was voor Damiën Muller, die hard voorlangs mikte nadat ASWH niet goed uitverdedigde. Daarna gooide ASWH de wedstrijd echter op slot. Ebu Öztürk verlengde een diepe bal tot bij Geert Bakker, doelman De Groot aarzelde, kwam toch uit en speelde daarmee Bakker in de kaart. Met de punt van de schoen mikte de snelle aanvaller de 3-0 tegen de touwen.

Het was daarna eigenlijk een kwestie van uitspelen voor ASWH. Nieuw-Lekkerland probeerde het nog met het inzetten van supersub Bas de Vos, maar dit had geen effect. ASWH kreeg nog genoeg mogelijkheden op meer. Zo moest De Groot een rebound toestaan aan Henk Roeland, na een afstandsschot van Elvis Versluis. De keeper gooide zich echter voor de inzet van Roeland en voorkwam een tegengoal. Na een goede combinatie tussen Ebu Öztürk en Henk Roeland kreeg Geert Bakker nog een schietkans, maar zijn poging was niet hard genoeg. Kort voor tijd werd Henk Roeland op de rand van de zestien aangespeeld, kreeg de bal niet goed mee, maar bezorgde die op wilskracht nog bij Bas van Stokkom. Van Stokkom speelde Ebu Öztürk aan, die langs invaller Bennie Reuvers glipte en gevloerd werd. Strafschop, oordeelde scheidsrechter Beltman. Henk Roeland, normaal de vaste nemer, gunde aanvoerder Leon van Dalen in zijn laatste wedstrijd voor ASWH een doelpunt en bood de Papendrechter de mogelijkheid de penalty te nemen. Van Dalen profiteerde dankbaar van dit mooie gebaar en legde de eindstand vanaf elf meter vast op 4-0.

Na afloop bleek het niet genoeg. Montfoort had gewonnen door een late treffer bij DTS Ede en dus is ASWH als vierde geëindigd, zonder vervangende periodetitel. Toch teleurstelling dus, ondanks de zege. Bij Nieuw-Lekkerland was er ondanks het verlies wel vreugde. De ploeg handhaafde zich namelijk in de Hoofdklasse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.