Historische stem van Servaas Stoop

25 mei 2011
Historische stem van Servaas Stoop

HENDRIK IDO AMBACHT - Deze week is er een einde gekomen aan twintig jaar samenwerking tussen de ChristenUnie en SGP in de Eerste Kamer.

SGP-Statenlid Servaas Stoop in Zuid-Holland (en oud-inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht) stemde gisteren op verzoek van het partijbestuur op het CDA in plaats van op de SGP, om zo de coalitie een meerderheid in de Eerste Kamer te geven door middel van gedoogsteun van de SGP. 

Hij heeft er geen spijt van, zei hij in het radioprogramma Dit is de Dag. Stoop: 'Het was een historische stem, want niet eerder stemde een SGP-er op het CDA. Het was een lastige afweging, maar zonder spijt'. Hierdoor is de breuk tussen de ChristenUnie en de SGP in de senaat definitief geworden. De partijen voerden de afgelopen twintig jaar namens elkaar het woord en hadden wekelijks fractie-overleg. Daar is op woensdag 24 mei een eind aan gekomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.