Start aanleg nieuwe kunstgrasmat met kunststof korrels voor ASWH

08 oktober 2010

HENDRIK IDO AMBACHT - Naar aanleiding van klachten van geuroverlast rondom het kunstgrasveld op sportpark Schildman zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Om de leefomgeving van direct omwonenden te verbeteren en om te voorkomen dat de leden van de voetbalvereniging bij de uitoefening van hun sport zouden worden gedupeerd door het niet beschikbaar zijn van de trainings- en wedstrijdvoorziening, heeft de raad september jl. besloten een krediet beschikbaar te stellen voor het vervangen van de betreffende kunstgrasmat.

In aansluiting hierop is met de aannemer overlegd om tot een voor omwonende en de voetbalvereniging aanvaardbare oplossing te komen. Een en ander heeft er toe geleid dat de gemeente de aannemer opdracht heeft verstrekt een ander type, FIFA gecertificeerd kunstgras aan te leggen. In deze constructie wordt gebruik gemaakt van kunststofkorrels die geurloos zijn

Op maandag 4 oktober heeft de gemeente tijdens een bewonersavond de omwonenden en voetbalvereniging ASWH geïnformeerd over het voorgestelde kunstgrasveld. Daarnaast zijn bewoners ook geïnformeerd over de resultaten van de onderzoeken van de GGD en de milieudienst met betrekking tot de effecten die de geur van de rubberkorrels hebben gehad op de gezondheid van direct omwonenden. De GGD en de milieudienst komen tot de conclusie dat het veld niet heeft geleid tot langdurige negatieve effecten voor de volksgezondheid mede door de ondernomen acties van de gemeente.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het nieuwe kunstgrasveld over vijf weken door de voetbalvereniging in gebruik kunnen worden genomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.